Connect with us

Revistateo.ro

Iñaki Urdangarin, condamnat la închisoare!

Regalitate

Iñaki Urdangarin, condamnat la închisoare!

Soțul Infantei Cristina a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în doarul de corupție Noos.

Decizia a fost luată de Tribunalul Suprem spaniol, iar analiștii spun că este o pată de rușine pe imaginea Casei Regale Spaniole.

Conform Telecinco.es, Tribunalul au coborât pedeapsa dată la procesul anterior. Astfel, ducele de Palma va ispăși 5 ani și 10 luni de închisoare. Este acuzat de deturnare de fonduri, fraudă fiscală, trafic de influență plus alte delicte fiscale grave.

Audiența din Palma trebuie să decidă acum dacă Urdangarin va intra în pușcărie imediat sau nu. Asociatul lui Urdangarin, Diego Torres, a fost de asemenea condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru delicte identice.

Nu este o decizie definitivă, căci trebuie să se exprime și Audiența din Palma (spaniolii au jurați, adică un tribunal popular pe lângă magistrații de drept).

O parte din banii deturnați au mers către mobilarea casei Infantei Cristina, iar o altă parte s-a dus pe campanii de imagine ale unor membri ai Casei Regale.

Infanta Cristina a fost achitată în acest proces, mai scrie site-ul telecinco.es.

Te-ar putea interesa și: Regina Letizia a Spaniei și sacrificiile făcute pentru Casa Regală

Letizia a visat dintotdeauna sa fie jurnalista, sa comunice oamenilor prin intermediul televiziunii fapte si evenimente.

Amanta a baletului, lucru stiut de putina lume, Letizia a inceput sa colaboreze de la 18 ani cu agentia de stiri EF, cu ziarul ABC si apoi cu cotidianul Noua Spanie. La 24 de ani, a mers cu bursa in Mexic, pentru a studia tainele audiovizualului, intr-o experienta de 6 luni.

Era clar ca Letizia va fi o jurnalista pe care nimeni nu o va uita, insa dragostea i-a schimbat total perspectivele de viitor. Regina Letizia de azi a acoperit subiecte de breaking news la televiziunea nationala precum razboiul din Irak sau atentatele din 11 septembrie 2001.

In noiembrie 2003 si-a anuntat logodna cu printul Felipe de Asturias, si de atunci, de 13 ani, cei doi traiesc o frumoasa poveste de dragoste.

In momentul in care a spus DA in fata ofiterului starii civile si a preotului, pe 22 mai 2004, Letizia stia ca exista toate sansele sa renunte la stilul ei de viata si la felul de a fi deoarece intra deja intr-o lume plina de cutume si de restrictii.

Pe 31 octombrie 2005 s-a nascut si prima printesica a cuplului regal, Leonor. Revistele spaniole au observat o schimbare a atitudinii Letiziei dupa nasterea lui Leonor: era din ce in ce mai stresata si mai rece cu jurnalistii, iar zambetul pe care il afisa era pus sub semnul intrebarii.

Viata ei avea deja sa se schimbe radical, fara sa isi imagineze ca peste cativa ani regele Juan Carlos va abdica, iar ea si sotul ei vor fi noul cuplu regal spaniol.

Insa stresul avea sa se amplifice odata cu venirea pe lume a celei de-a doua fetite: Sofia (29 aprilie 2007).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Regalitate

To Top