Connect with us

Revistateo.ro

A încetat din viaţă celebrul cântăreţ Demis Roussos

Stiri

A încetat din viaţă celebrul cântăreţ Demis Roussos

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, a confirmat pentru Le Figaro fiica sa, Emily.Se pare că celebrul grec a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Atena.Informaţia despre decesul cântăreţului a fost anunţată şi de jurnalistul Nikos Aliagas, pe platforma Twitter, luni dimineaţă.

Artemios „Demis” Ventouris Roussos s-a născut pe 25 ianuarie 1946 în Alexandria, Egipt, dintr-o mamă grecoaică şi tatăl egiptean. Acesta s-a făcut cunoscut publicului din întreaga lume prin anii ’70, după ce a părăsit trupa Aphrodite’s Child. A vândut peste 60 de milioane de albume.

Legatura lui Demis cu România a fost una specială, căci fosta soţie a celebrului cântăreţ a fost româncă. Astfel, Bucureştiul a fost a doua casă pentru interpret, unde revenea de fiecare dată cu plăcere. Roussos a reuşit să impresioneze inimile fanilor de pretutindeni, iar vocea sa inegalabila l-a făcut să le cânte oamenilor timp de peste 46 de ani.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE

Artemios Demis Roussos (15 iunie 1946, Alejandría, Egipt) este un faimos artist de origine egipteana si naturalizat in Grecia, conoscut sub numele de Demis Roussos.

Nascut in Egipt este fiul unei familii de greci expatriati : George si Olga, care au fost nevoiti sa paraseasca Alejandría , dupa ce pierdusera totul in timpul lui Gamal Abdel Nasser, si care s-au intors in Grecia dupa razboiul “Suez-ului “ . Mama sa era cunoscuta sub numele sau artistic de Nelly Mazloum.

Dupa intoarcerea in Grecia , Demis a facut parte din diverse formatii , incepand cu : The Idols (la 17 ani ) si apoi We five si alte formatii care au aparut si au avut o existenta mai mult sau mai putin efemera . Marea sa sansa avea sa fie colaborarea sa cu Vangelis Papathanassiou.

A reusit sa obtina o oarecare notorietate in 1968 cand a intrat in grupul de Rock progresiv Aphrodite’s Child , intai ca solist vocal si apoi ca basist . Vocea sa deosebita , ca aceea a unui cantaret de opera l-au facut sa continue o cariera solo , dupa dizolvarea formatiei Succesul modest l-a facut “emigreze” in Europa si sa converteasca intr-un solist de notorietate . Incepand cu single Forever and Ever si continuand cu : My Friend the Wind , Goodbye, My love sau Lovely Lady of Arcadia .

In 1982 a fost coautor al cartii A Question of Weight impreuna cu prietena sa Veronique Skawinska , in aceasta carte povesteste cu sinceritate lupta sa dusa contra obezitatii . In anii 80 a dus o lupta impotriva starilor de depresie ce deveneau tot mai frecvente .

A fost unul din pasagerii zoborului avionului TWA 847 , ce au fost sechestrati in 14.06.1985.

Fiind un adept al Bisericii Ortodoxe Grecesti a fost invitat sa cante la marile biserici de acest fel din Grecia si din intreaga lume .

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top