Connect with us

Revistateo.ro

INCREDIBIL. 5 SCHIMBĂRI RADICALE de personalitate atunci când ești ÎNDRĂGOSTITĂ

Stiri

INCREDIBIL. 5 SCHIMBĂRI RADICALE de personalitate atunci când ești ÎNDRĂGOSTITĂ

Se spune că dragostea ne face mai buni și că numai oamenii buni sunt capabili să iubească, Nimeni nu contestă asta, însă odată instalat sentimentul de îndrăgosteală au loc o serie de schimbări de personalitate, unele dintre acestea radicale li nu neapărat pozitive.

Oamenii de știință din toată lumea au ajuns la concluzia că dragostea ne schimbă ca oameni, iar acest lucru este sesizabil din prima clipă de îndrăgosteală. Unele studii ale cercetătorilor arată însă că nu toate schimbările de personalitate sunt neapărat benefice. Astfel că, persoanele îndrăgostite devin mai rele, mai puțin raționale, mai pline de iubire de sine și mai obsedante.

CITEȘTE ȘI: CE ZEIȚĂ TE PROTEJEAZĂ, ÎN FUNCȚIE DE ZODIE

1. DRAGOSTEA E CA UN DROG
Dragostea este ca un drog sau este de fapt un drog. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York au sesizat că persoanele îndrăgostite au activate aceleași regiuni ale creierului atunci când sunt în extaz datorită iubirii la fel ca și persoanele care consumă droguri.

2. DRAGOSTEA NE FACE MAI PROȘTI
Cercetătorii au afirmat ceea ce știam deja cu toții: dragostea ne face să ne pierdem mințile. Și asta pentru că persoanele îndrăgostite nu mai au capacitatea de a se concentra asupra lucrurilor banale de zi cu zi, dar nici măcar asupra lucrurilor serioase precum probleme importante de rezolvat.

3. DRAGOSTEA NE TRANSFORMĂ ÎN OAMENI RĂI
Prietenii devin dușmani, și asta dintr-un sentiment de protejare a persoanei iubite. Tot pentru a proteja persoana de lângă noi, transformăm empatia în agresivitate și suntem susceptibili la orice părere despre relația noastră sau despre persoana la care ținem enorm.

4. DRAGOSTEA = TULBURARE PSIHOLOGICĂ
Cercetătorii de la Universitatea din Pisa au constatat că iubirea determină un comportament identic cu tulburările obsesiv-compulsive și asta pentru că, la fel ca persoanele care suferă de astfel de tulburări, ne gândim 24 din 24 la un singur lucru: la persoana iubită.

5. DRAGOSTEA NE FACE SUPER-EROI
Iubirea este un analgezic natural pentru orice frustrare a ființei umane, pentru orice episoade depresive sau stări de anxietate care parcă nu mai au leac. Astfel că, persoanele îndrăgostite devin brusc foarte încrezătoare în forțele proprii, nivelul de autostimă se ridică și se cred persoane invincibile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top