Connect with us

Revistateo.ro

INCREDIBIL. Delfin cu doua capete gasit pe o plaja din Turcia

Inedit

INCREDIBIL. Delfin cu doua capete gasit pe o plaja din Turcia

Delfin cu doua capete. Descoperire nemaipomenita pe o plaja din Turcia: Un turist aflat in Izmir a descoperit cadavrul unui delfin care avea doua capete, lucru extrem de rar potrivit specialistilor in biologie marina.

Imediat dupa ce a descoperit ciudatenia pe plaja, turistul a apelat la autoritati usor panicat si a postat pe Internet o fotografie cu straniul delfin. Specialistii au gasit explicatia stiintifica imediat spunand ca este o descoperire rara, dar nu una rupta de realitate: este vorba despre delfinii-siamezi. Nationalgeographic.com noteaza despre delfinii siamezi ca sunt doar cinci astfel de animale marine cunoscute pana acum pe planeta.

Aparitia gemenilor siamezi este mai des intalnita la oameni, pasari salbatice sau reptile decat la delfini, unde rata nasterii este sub 1%.

CITESTE SIBIZAR: GEMENI CU SIMBOLURILE APOCALIPSEI

Directorul ONG-ului Marine Mammal Center din California, Shawn Johnson, adauga ca aceste specii de delfini nu supravietuiesc mult timp dupa nastere, majoritatea cazurilor finalizandu-se cu deces dupa venirea pe lume a delfinilor siamezi. Principala cauza a lipsei de rezistenta este dificultatea in a respira si a inota, tocmai din cauza celor doua capete.

Delfinii sunt mamifere marine inrudite cu balenele si marsuinii (Phocoena phocoena). Exista in jur de 40 de specii de delfini in 17 genuri diferite. Delfinii variaza ca dimensiune de la 1,2 m si 40 kg (delfinii Maui), ajungand pana la 9,5 m si 10 tone (orca sau balena ucigasa)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top