Connect with us

Revistateo.ro

Indulcitorii artificiali, o mare inselatorie?

Stiri

Indulcitorii artificiali, o mare inselatorie?

Indulcitorii artificiali sunt consumati de multi dintre noi, in speranta ca vom putea renunta la periculosul zahar, crezand ca nu ne dauneaza cu nimic. In realitate, indulcitorii artificiali sunt periculosi tocmai pentru ca ingrasa.

Indulcitorii artificiali au ”menirea” de a-ti deregla metabolismul si te supune unui risc de tulburare metabolica, fapt pentru care cresti in greutate. Potrivit unui studiu realizat in SUA, in anul 2008, sucurile ”dietetice” cu indulcitori artificiali au crescut riscul de ingrasare la 18.000 de oameni cu pana la 40%! Cel mai periculos indulcitor artificial se numeste aspartam.

Aspartamul este asociat cu provocarea mai multor probleme de sanatate: oboseala, deprimare, vertigo, migrene, greata sau palpitatii cardiace.

Aspartamul este o combinatie de chimicale, adica de acid aspartic (un aminoacid cu efecte excitatorii asupra celulelor cerebrale), metanol si fenilalanina, iar oamenii de stiinta il plaseaza la capatul cel mai inalt al domeniului de substante considerate toxice. De asemenea, aspartamul iti deterioreaza neuronii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top