Connect with us

Revistateo.ro

Informații NECUNOSCUTE despre prezervative

Stiri

Informații NECUNOSCUTE despre prezervative

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că în fiecare zi 1 milion de persoane din toată lumea se aleg cu o boală cu transmitere sexuală iar principala cauză este că oamenii nu folosesc prezervative pentru protecția sănătății lor. Peste 5.700 din aceste cazuri au virusul HIV care formează boala SIDA.

Folosirea prezervativului este cea mai indicată metodă pentru a preveni o boală cu transmitere sexuală. Bolile cu transmitere sexuală sunt ținute la depărtate de prezervative într-o proporție de 80%. La nivel mondial, pentru a avea o umanitate sănătoasă (în cazul în care toată lumea s-ar proteja) este nevoie de circa 18 miliarde de prezervative.

CITEȘTE ȘI: CURIOZITĂȚI HALUCINANTE DESPRE SEX

Atunci când se folosește prezervativul trebuie să se ia în calcul un aspect important: un act sexual durează în medie 7,3 minute iar un contact sexual fără protecție poate costa o viață. Există prezervative de toate culorile, formele și mărimile, mai exact 18 tipuri de prezervative. Toate prezervativele sunt testate electronic în timpul procesului de producție pentru a fi sigure de folosit.

Pentru a realiza prezervative, companiile trebuie să primească o serie de acorduri printre care cel de la UNFPA, o organizație a ONU, procesul de evaluare putând dura până la maxim un an. Toate prezervativele sunt împachetate manual și închise bine pentru a nu se deteriora.

Dintre cele 70 de fabrici din lume care au cerut avizul începând din 2001 de la UNFPA, pentru fabricarea prezervativelor, doar 26 au primit undă verde. Dintre aceste fabrici, 14 sunt cele care au licență pe termen lung pentru producerea de prezervative.

Medicii susțin că dacă un prezervativ este utilizat corect, poate reduce riscul transmiterii de boli sexuale cu până la 98%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top