Connect with us

Revistateo.ro

Dacă ai călcâiele crăpate, ai putea ăncerca să folosești câteva ingrediente simple, pe care le ai acasă, pentru a scăpa de această problemă.

Naturiste

Ingredientele care te scapă definitiv de călcâiele crăpate

Multe persoane au călcâiele crăpate. Cei care se confruntă cu această problemă, însoțită de mâncărimea pielii, pot folosi câteva ingrediente simple care vor trata călcâiele crăpate.

Ingredientele care te scapă definitiv de călcâiele crăpate

1. Sucul de lămâie. Acidul acestuia va dizolvă pielea moartă de pe călcâie. Țineți picioarele în suc de lămâie pentru 10 minute, după care folosiți o perie pentru a înlătura pielea moartă.

2. Ulei de măsline. Hidratează pielea. Amestecați-l cu puțin ulei de lavandă, puneți cele două ingrediente într-un borcan. Amestecați-le bine până veți obține o cremă pe care o puteți aplica pe călcâiele crăpate.

3. Vaselină. Aceasta va hidrata pielea. Este indicat să vă masați călcâiele cu vaselină seara, înainte de culcare. După aceea luați o pereche de sosete din bumbac, deoarece vor ajuta vaselina să între în piele. Iar dimineața vă puteți clăti picioarele cu apă.

4. Zahăr. Amestecați cantități egale de zahăr brun și ulei de măsline. Cu cele două ingrediente vă masați călcâiele. După 15-20 de minute vă puteți clăti folosind apă rece.

5. Ulei de susan. Conține vitamina E, care asigură sănătatea pielii. Mai mult decât atât, acesta conține și trei tipuri de acid și are priprietăâi antibacteriene. Înainte de a aplica uleiul de susan pe călcâie, este indicat să vă țineți picioarele timp de 25 de minute în apă călduță. Apoi aplicați uleiul înainte de somn.

6. Miere. Amestecați apă călduță cu miere și țineți-vă picioarele în acest amestec. După un sfert de oră, picioarele vor fi catifelate și hidratate.

7. Lapte. Acidul lactic va îndepărta celulele moarte și regenerează celulele noi. Amestecați o cană de lapte cu 5-7 căni de apă călduță. Țineți picioarele în acest amestec timp de câteva minute.

8. Turmeric. Se amestecă 3 linguri de pudră de turmeric și câteva picături de ulei de cocos, după care se aplică pe pielea crăpată. După o jumătate de oră vă puteți clăti cu apă călduță și săpun natural, confrom andreilaslau.ro.

Cum sa-ti cureti calcaiele cu bicarbonat de sodiu

Călcâiele aspre şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită.

Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, însă prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul se transformă în durere. Simptomele călcâielor crăpate:- pielea călcâielor devine gălbuie sau se închide din ce în ce mai mult la culoare;- îngroşarea pielii pe marginile călcâielor;- durere în timp ce păşiţi;- pete roşiatice şi cu aspect solzos pe călcâie;- senzaţie de mâncărime;- sângerări;- piele aspră şi descuamată.

Aceste probleme se pot remedia in mod natural, foate ieftin si foarte usor folosind bicarbonatul de sodiu.

Acest ingredient pe care il avem mai toti in bucatarie are proprietati antiseptice puternice, care trateaza infectiile picioarelor si reduce duritatea apei, creand un mediu perfect pentru inmuierea acestora. Bicarbonatul de sodiu amelioreaza si chiar trateaza anumite probleme ale pielii. Il puteti folosi in mod regulat. Iata cum trebuie sa procedati:

Aveti nevoie de: 3 linguri bicarbonat de sodiu 4 litri de apa Se adauga bicarbonatul de sodiu in apa fierbinte pentru a se dizolva si se inmoaie picioarele in solutie timp de 20 de minute. Dupa aceea cand picioarele sunt inmuiate bine se exfoliaza cu o piatra ponce.

Se clatesc bine cu apa calduta si se sterg bine pana se usuca. Aplicati apoi o crema hranitoare, vaselina sau crema de picioare si incaltati sosete de bumbac. Este recomandat sa faceti acest procedeu inainte de culcare si sa dormiti cu sosetele peste noapte.

Veti observa primele efecte dupa primul tratament. Faceti asta timp de o saptamana apoi faceti pauza o zi si mai repetati inca o saptamana. Se repeta acest tratament de trei ori, iar picioarele vor arata fine si matasoase la atingere. Acesta este un articol pur informativ. Nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul medical profesional.

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Andra

    2017-08-10T17:56:19+03:00 at 2017-08-10T17:56:19+03:00

    2. „Ulei de măsline. Hidratează pielea. Amestecați-l cu puțin ulei de lavandă, puneți cele două ingrediente într-un borcan. Amestecați-le bine până veți obține o cremă pe care o puteți aplica pe călcâiele crăpate.”
    Acesta este un citat din articolul publicat şi vă întreb :
    Cum obţii o cremă din două uleiuri ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top