Connect with us

Revistateo.ro

Îngrijirea dinților la persoanele cu aparat dentar

Ingrijirea dintilor

Îngrijirea dinților la persoanele cu aparat dentar

Dacă porți aparat de dentar, periajul și îngrijirea dinților devin mult mai importante ca înainte. Din nefericire, mâncarea și bacteriile rămâne foarte ușor agățate de aparatul dentar și pot da naștere multor probleme. Astfel se favorizează formarea plăcii bacteriene și apariția bolilor gingivale, a respirației urât mirositoare și a cariilor dentare. Este foarte important să ții placa bacteriană la distanță, pentru ca atunci când aparatul dentar va fi scos dinții tăui să arate impecabil.

CITEȘTE ȘI: CARE SUNT CAUZELE SENSIBILITĂȚII DINȚILOR

Periajul este cea mai importantă activitate de îngrijire a dinților, așa că trebuie să îi acorzi o maximă atenție. Ai nevoie de o periuță de dinți cu perii moi, pentru că aceștia pot pătrunde mai bine în locurile dificil de atins. Totodată, utilizând o astfel de periuță eviți inflamarea gingiilor. Asigură-te că faci un periaj corespunzător de 3 ori pe zi, curtâd foarte bine dinții. Încearcă să îndepărtezi toate impuritățile prinse între dinți și aparatul dentar.

Așa dentară este și ea foarte importantă și nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire a dinților. La o primă vedere poți spune că este imposibil să utilizezi ața dentară când porți un aparat, însă nu este adevărat. Există produse special create care pătrund în siguranță în spațiul dintre gingii și firele aparatului dentar. Întreabă medicul tău dentist despre aceste produse.

Dacă ai un aparat ortodontic detașabil asigură-te că în cureți în mod corespunzător. Nu utiliza niciodată apă fierbinte atunci când îl cureți și păstrează-l în cutia specială atunci când nu îl porți. Irigatorul oral sau apa de gură antibacteriană îți pot fi prieteni de nădejde pe perioada în care porți aparat dentar. MEdicul tău dentist îți poate recomanda toate produsele care te vor ajuta să ai o igienă orală perfectă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top