Connect with us

Revistateo.ro

Îngrijirea pielii la adolescenți

Cosmetica

Îngrijirea pielii la adolescenți

Schimbările hormonale care au loc la vârsta adolescenței extind glandele care produc uleiuri naturale, ceea ce duce la o piele mai grasă, pori mai mari și puncte negre. Fiecare organism se manifestă într-un mod diferit, așa că este posibil să experimentezi această perioadă din viața ta într-un mod total diferit de prietenele tale. Nu trebuie să intri în panică, ci doar să te asiguri că ai o rutină zilnică de îngrijire a feței corespunzătoare. Iată ce ar trebui să faci!

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE SPRÂNCENE

Curăță pielea cu mare atenție, o dată sau chiar de două ori pe zi. Evită exfoliantul și folosește o spmă de curățare sau un gel. Dacă obișnuiești să te machiezi, curăță zona ochilor mai întâi și apoi spală fața cu mișcări ușoare, circulare, fără să pui prea multă presiune. Este esențial să fii foarte delicată cu pielea, deoarece ea este sensibilă și predispusă la iritații în această perioadă.

Produsele de curățare pe care le folosești trebuie să conțină acid salicilic și să nu aibă ulei în compoziția lor. O loțiunea tonică nu trebuie să îți lipsească. Aplic-o după ce ai spălat fața, iar apoi folosește un gel sau o cremă antiacneică. Cel mai indicat este să mergi la un medic, care să îți prescrie un tratament. Bineînțeles, asta în funcție de gravitatea situației. Dacă nu consideri că este necesar, caută în comerț o cremă care luptă împotriva coșurilor și testeaz-o la început pe o porțiunea mică de piele, pentru a nu agrava situația. Există produse cosmetice care nu îți vor prii, de aceea este extrem de important să testezi mai întâi.

Păstrează-ți întotdeauna mâinile curate și nu împărți produsele cosmetice, mai ales machiajul, cu nimeni. Dacă îți apar coșuri predominant pe linia părului, reunță la produsele de styling pentru o perioadă. Este foarte probabil să dezvolți probleme și din cauza produselor cosmetice pe care le folosești. Tenul tău încă este tânăr și nu necesită foarte multe creme și loțiuni, încearcă să le eviți!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top