Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Inoveaza meniul de Craciun! Incearca aceste aperitive

Fii inovativa atunci cand gatesti mancarurile pentru masa de Craciun! Pe langa salata boeuf, adauga in meniu si aceste aperitive cu care vei reusi sa ii impresionezi pana si pe cei mai mofturosi invitati.

1. Bruschette Pizzaiola
Ai nevoie de:
-o bagheta taiata in felii subtiri, egale
-mozzarella
rosii cherry
-ulei de masline

Pune feliile de paine intr-o tava, in cuptor, pana se rumenesc usor. Intre timp, intr-un castron rade mozzarella, adauga putin ulei de masline, sare si piper dupa gust, si amesteca bine. Taie rosiile cherry in feliute subtiri, apoi scoate tava din cuptor, adauga mozarella pe feliile de bagheta si aranjeaza rosiile deasupra. Introdu tava in cuptor pentru inca 10 minute, pana se topeste mozzarella.

2. Aperitive picante
Ai nevoie de:
-un pliculet de ceai verde
-un ardei rosu iute
-2 lingurite de coniac sau whiskey
-18 prune uscate (fara samburi)
-8 felii de bacon, taiate in jumatate

CITESTE SI: Reteta de cozonac dietetic

CITESTE SI: DESERT DE SARBATORI: MOS CRACIUN din capsuni

Intr-un castron, pune pliculetul de ceai si toarna apa clocotita peste el. Adauga ardeiul iute si lasa la infuzat timp de 3 minute, apoi poti indeparta pliculetul de ceai. Cand se raceste, adauga prunele si coniacul, apoi lasa-le la macerat cateva ore (sau peste noapte), in frigider. Incinge cuptorul, apoi scoate prunele si inveleste-le in totalitate cu o felie de bacon, infingand o scobitoare pentru a le fixa. Lasa-le la cuptor timp de 10 minute, pana se rumeneste bine baconul.

3. Pizza venetiana rulata
Ai nevoie de:
-faina
-aluat de pizza
-mozzarella rasa
-prosciutto, taiat in felii subtiri
-spanac
-ulei de masline

Presara putina faina pe masa, intinde aluatul cu ajutorul unui facalet pana obtii o forma de dreptunghi, de aproximativ 1 cm grosime. Presara mozzarella si aseaza feliile de prosciutto astfel incat sa acoperi fiecare parte de aluat. Adauga deasupra spanacul si, din nou, presara niste mozzarella. Ruleaza aluatul incet si apoi unge-l cu putin ulei de masline. Pune pizza intr-o tavita pentru chec pentru ca rulada sa nu se desfaca. Bag-o la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora, pana aluatul devine usor auriu.

Cu siguranta masa de Craciun va fi mai bogata si aromata cu aceste aperitive. Spor la gatit si pofta buna!

Ce parere ai despre aceste retete?

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top