Connect with us

Revistateo.ro

INTERVIU cu instructorul de fitness Bogdan Zetu. CUM FACEM DEOSEBIREA INTRE UN INSTRUCTOR BUN SI UNUL PROST CE INSEAMNA A SLABI SANATOS

Stiri

INTERVIU cu instructorul de fitness Bogdan Zetu. CUM FACEM DEOSEBIREA INTRE UN INSTRUCTOR BUN SI UNUL PROST; CE INSEAMNA A SLABI SANATOS

Cate kilograme este normal sa slabim intr-o saptamana? Ce inseamna a slabi sanatos? Cum faci diferenta intre un instructor bun si unul care nu te ajuta sa iti atingi scopurile? Despre viata sedentara, miscare si un stil de viata sanatos ne-a acordat un interviu instructorul de fitness Bogdan Zetu, personal trainer la doua cluburi sportive din Bucuresti. In acelasi timp este si formator in cadrul unei scoli de fitness.

Sunt foarte multe persoane care au o viata sedentara, spune-mi te rog ce exercitii ne poti recomanda pentru a ne mentine corpul sanatos?
Sedentarismul, din pacate, face parte din viata moderna si din ce in ce mai multa lume uita cat de important este sportul in viata noastra. Exercitiile care ne pot ajuta sa ne mentinem in forma si sa avem un corp sanatos pot fi de la simpla alergare pana la ridicatul de greutati in sala de fitness. Orice implica miscarea, iesirea din starea de confort si punerea muschilor „la treaba” este benefic organismului nostru. Asadar, fie ca iti place sa joci baschet, fotbal, tenis, fie ca iti place jogging-ul in parc, sau mersul la sala de fitness, trebuie sa ai o viata activa si sportul sa faca parte din rutina zilnica.

Sa presupunem ca as vrea sa slabesc 20 de kilograme, cum ar arata programul meu pentru urmatoarea perioada si ce ar trebui sa mananc pentru a putea scapa de greutatea in plus? De asemenea da-ne te rog si detalii despre durata optima in care as putea sa ajung la greutatea dorita.
Este foarte important de inteles, pentru cei care vor sa slabeasca cat si pentru cei ce vor sa mai castige in greutate ca aceste lucruri nu se pot intampla peste noapte. Privind prima categorie, slabitul presupune adoptarea unui stil de viata sanatos. Mai exact, nu adoptarea unei diete miraculoase, pe un timp determinat, deoarece nu facem decat sa ne mintim si astfel nu invatam nimic. O slabire sanatoasa este considerata pierderea a 0,5 kg pe saptamana, asa ca trebuie sa ai rabdare. Pentru început trebuie sa schimbam alimentatia si aici ma refer la întocmirea unui plan alimentar (facut de nutritionist sau de un instructor specializat) si trebuie sa facem cat mai multa miscare. In mare, planul alimentar va contine alimente neprocesate (proteina de calitate, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase) si vom spune pas dulciurilor, produselor de patiserie si fast food-ului. Cei care pornesc pe acest drum pot cer ajutorul persoanelor care se pricep si au experienta in asa ceva (instructori sportivi, antrenori personali, nutritionisti) si au obligatia sa se informeze, deoarece exista surse de informare la indemana.

Ai un corp pe care multi il vor invidia. Spune-mi te rog in cat timp ai ajuns la acest rezultat si ce iti propui pentru urmatoarea perioada.
La rezultatele acestea am ajuns dupa 13 ani de sport. Am avut o viata activa si am practicat mai multe sporturi, invatand din fiecare cate ceva. Mi-am insusit un stil de viata în care sportul, alimentatia si odihna au ocupat mereu primul loc in prioritatile zilnice. Pe viitor mi-as dori sa lucrez cu cei mici, deoarece este nevoie de educatie sportiva in aceasta tara si sa cresc cat mai mult pe plan profesional.

O intrebare pe care o adresam fiecarui antrenor: cum facem diferenta dintre un instructor bun si unul care nu are deloc cunostinte?
Aceasta este o întrebare foarte buna si mie, personal mi-ar fi usor sa fac deosebire intre un instructor care are habar ce spune si ce face si altul care nu. Dar pentru oamenii care nu sunt in aceasta industrie le dau urmatoarele sfaturi:
– observati cat de atenti sunt la exercitiile pe care le faceti;
– observati daca sunt implicati in demersul vostru spre a va atinge scopurile propuse;
– observati daca va dau sfaturi si nu ezitati sa le puneti intrebari despre orice nu intelegeti. Astfel vedeti cat de pregatiti sunt sa va raspunda.
Un bun instructor trebuie sa posede cunostinte despre anatomie, biomecanica, nutritie si sa aibe un vocabular de specialitate.

Persoanele care isi doresc sa se antreneze alaturi de tine, unde te pot gasi si ce trebuie sa faca?
Pentru cei ce vor sa se antreneze sub indrumarea mea si pentru cei ce vor sa faca mai mult decat fitness îi astept la doua sali din Bucuresti ( Complex Sportiv 2000 si Club Moving Bucuresti ) sau ma pot gasi pe Facebook ( Train with Zetu ) si e-mail ( ziuaz.bogdan@gmail.com ).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top