Inedit
Interviu cu Lavinia Pîrva
Rep: Presa mondenă speculează că ai probleme de sănătate, mai exact cu glanda tiroidă. Este adevărat? Dacă da, urmezi un tratament? Are efecte asupra greutății tale, un alt aspect speculat tot mai des în presa de scandal.
Lavinia Pîrva: Nu sunt bolnavă și nu am suferit niciodată de această boală. Din fericire (pentru mine) sunt simple speculații. Am refuzat să le contracarez pentru simplul fapt că sunt, de la un punct încolo, puțin relevante. Greutatea mea e în limite normale. Sunt (mulțumesc lui Dumnezeu) sănătoasă tun. Fac pilates pentru întreținere și definirea mușchilor. Am un antrenor personal deosebit, Marga Bălan, unul dintre cei mai buni instructor de Pilates din România. Mi-a făcut un program complex, adaptat la nevoile mele, o combinație echilibrată de Pilates Refomer și exerciții pe saltea, Yoga și Streching. Vă recomand cu drag. Detensionează, relaxează, redefinește mușchii.
Rep: Care este cea mai mare si cea mai mica greutate pe care le-ai avut?
L.P: Nu am ținut vreodată cont de cea mai mare și cea mai mică pentru că numărul kilogramelor a fost constant de-a lungul anilor. Iar dacă țineți neapărat la cifră, în prezent am 56 de kilograme la o înălțime de 1,70 m.
Rep: Ce faci cand observi ca ai luat in greutate? Care este metoda care da rezultate intotdeauna?
L.P: Sport. Și mese la ore fixe. Dar știți déjà rețeta. Pe principiul Roma nu a fost construită într-o zi, dar au muncit zilnic la ridicarea cetății, cam așa e povestea și cu greutatea. Eu cred în întrețirere. Fără muncă și echilibru e dificil să ai un corp armonios.
Rep: Te-ai infometat vreodata? Ce mananci intr-o zi?
L.P: Poate doar când am fost absorbită de vreun proiect muzical și am uitat să mănânc. Încerc să mențin ritmul de trei mese principale, echilibrate și două gustări sănătoase: fructe uscate, iaurturi, smoothieuri pe care Marga m-a învățat să le fac, combinarea unui fruct acid cu unul alcalin, măr cu portocală, banană cu ananas.
Rep: Ce mancare nu-ti place si pe care nu ai manca-o niciodata?
L.P: Nu sunt un om mofturos la mâncare. Ori drastic în sensul acesta. Sincer, nu mă dau în vânt după somon, deși sunt conștientă că e foarte sănătos. În același timp, încerc să evit grăsimile sau dulciurile foarte concentrate sau să mănânc atunci când sunt stresată.
Rep: Care este felul de mancare preferat?
L.P: Cel făcut cu dragoste.
Rep: Ce gatesti cel mai bine?
L.P: Salata de boeuf! Când eram micuță mama mă responsabiliza cu făcutul maionezei. Care nu mi se taie indiferent în ce direcție amestec. Și cumva, de fiecare dată când fac salată de boeuf, îmi amintesc de copilărie.
Rep: Care este cel mai extravagant fel de mâncare pe care l-ai servit?
L.P: Am încercat stridii. Nu aș mai încerca și a doua oară. 😀
Rep: Îți place să mergi în vacanțe? Care este cea mai recentă?
L.P: Pentru un artist călătoriile sunt sursă de inspirație. Îmi plac ținuturile exotice, solare, pline de culoare. Am fost în Barcelona, vie, luminoasă, iar Dubaiul m-a fermecat prin măreție. Londra, cu eleganța și rafinamentul ei, stă în preferințele mele. De la Paris revin mereu visătoare. În urmă cu câteva săptămâni am făcut un tur de pârtii pe Valea Prahovei. Îmi place să schiez, iar Valea Prahovei e ideală pentru ieșirile de weekend. 🙂