Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Intre coroana si palarie

Sigur, vazusem multe doamne purtand palarii care de care mai elegante, mergand pana la extravaganta, dar nu intelesesem suficient mesajul subliminal pe care acest accesoriu il poate aduce cu sine. Nobletea palariei trebuie sa „rimeze” cu momentul purtarii acesteia, sa se potriveasca si cu ocazia, cu intregul context, nu poti intra intr-o biserica unde se oficiaza o nunta regala purtand o palarie cu boruri largi, pentru ca risti, astfel, sa deranjezi, obturand vizibilitatea si ocupand spatiu, in mod inutil. Habar n-aveam, desi observatia e de bun simt.

Si uite asa, datorita Monicai Tatoiu, am ajuns sa studiez, impreuna cu dumneavoastra, daca imi permiteti, palariile reginei Marii Britanii. Apropiatii familiei regale povestesc fascinati ca regina Elisabeta a doua, urmand traditila predecesoarelor sale si aventurandu-se chiar mai departe, are o colectie de peste 500 de palarii, care mai de care mai…exotice, impodobite generos cu pene, margele, flori, toate colorate si extrem de indraznete.

Citeste si: De ce nu se imbraca regina Marii Britanii in culori inchise

Multe sunt grena, verzi, galbene, culori acceptate la Curte. In Romania, cred ca suverana ar fi fost privita cel putin circumspect, dar asta e alta discutie.

Legendele urbane spun ca zeci dintre articolele vestimentare despre care vorbim nu au ajuns niciodata pe capul Majestatii Sale. Totusi, prezenta lor in dressingul personal pare a o linisti pe suverana, care nu apare niciodata in public, daca nu are crestetul acoperit.

O lume diferita, nu e asa? In zilele astea, in care noi cautam pokemoni, ca sa intram in normal, reginele se intrec in diversitatea culorilor palariilor lor. Ma intreb ce-ar fi daca am inversa rolurile, macar o ora. Cred ca ele ar fi mai „pierdute in spatiu” decat noi, stapanii lui Picachu.

Intre coroana si palarie (7)

Intre coroana si palarie (6)

Intre coroana si palarie (3)

Intre coroana si palarie (2)

Intre coroana si palarie (1)

Intre coroana si palarie (5)

Intre coroana si palarie (4)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top