Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

INTREBAREA ZILEI: Sunteti de acord cu parteneriatul civil indiferent de sex?

România este la un pas de adoptarea parteneriatului civil indiferent de sex.

Comisia deputaţilor pentru muncă şi protecţie socială a avizat favorabil acest proiect de lege, care urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Ideea parteneriatului civil a fost lansată în aprilie 2013, exact în urmă cu 2 ani, la Constanţa, stârnind controverse aprige.

Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a avizat favorabil marţi, 21 aprilie, iniţiativa privind recunoaşterea parteneriatului civil.

În esenţă, parteneriatul civil este un contract încheiat în faţa unui notar public între două persoane adulte de sex diferit ori de acelaşi sex, care consimt să convieţuiască„ în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi“. Parlamentarii din comisie au acordat proiectului legislativ 7 voturi pentru, 4 împotrivă şi 1 abţinere.

„Este pentru prima dată când o comisie din Camera Deputaţilor avizează favorabil un proiect de lege pentru recunoaşterea parteneriatului civil. Această formă de parteneriat este deja recunoscut în legislaţiile ţărilor din care fac parte familiile politice europene ale principalelor partide reprezentate în Parlamentul României“, arată deputatul de Constanţa care a iniţiat acest proiect, Remus Cernea.

Citeste mai mult

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top