Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Invataturile lui Confucius pentru fiecare zodie

Confucius este cel mai mare filozof si lider spiritual al chinezilor. Personajul istoric a trait in perioada 550-470 inainte de Hristos si a lasat mostenire o serie de lectii de viata foarte interesante.

Invataturile lui Confucius pentru fiecare zodie:

1. „Viata este cu adevarat simpla, dar noi insistam in a o face complicata” – Acest citat i se potriveste de minune nativului nascut in zodia Sagetator.

Acesta se framanta pentru absolut orice problema si scapa din vedere faptul ca fericirea nu vine din agoniseala sau din a iesi lucrurile perfecte. Fericirea este chiar drumul fiecaruia spre un mare scop.

2. „Cand vezi un om bun, gandeste-te sa-l intreci; cand vezi un om rau, cerceteaza-ti inima.” – Sfatul acesta se potriveste de minune celui nascut in zodia Berbec.

CITESTE SI: Lectii de viata pentru TOATE ZODIILE, de la ZEII HINDUSI

CITESTE SI: 10 lecții de viață de la cel mai mare geniu al planetei

Acesta este foarte incapatanat de fel si lupta destul de dur impotriva nedreptatii si a oamenilor rai, uitand sa caute raspunsurile si rezolvarile in pacea sa interioara. Razboaiele duse de acest nativ nu sunt cele mai indicate de fiecare data.

3. „Daca-ti place ceea ce faci, nu vei munci nici o singura zi din viata ta.”Capricornul si Varsatorul trebuie sa constientizeze acest mare adevar. Primul e prea preocupat sa prinda dragoste pentru orice ar munci, iar al doilea se chinuie o viata intreaga sa gaseasca jobul ideal.

4. „Exista trei metode de a deveni intelept: Meditatia, care e cea mai nobila. Imitatia, care e cea mai simpla. Experienta, care e cea mai amara.” Scorpionul trebuie sa tina cont de acest lucru si asta pentru ca este unul dintre cei mai ambitiosi si narcisisti din zodiac.

5. „Respecta-te pe tine si ceilalti te vor respecta.” – Orgoliosul Leu trebuie sa isi noteze asta. Leul este destul de arogant si superficial la suprafata, iar daca vrea respecta, trebuie sa faca o reevaluare asupra comportamentului sau sfidator (in multe randuri) cu ceilalti.

6. „Intotdeauna intr-o situatie dificila exista cel putin o sansa de a invinge.” Geamanul are nevoie de constientizarea acestui fapt, mai ales ca este destul de vulnerabil la schimbari bruste.

7. „Exista trei lucruri pe care, pare-se, nu le pot realiza dupa maniera omului ideal: virtutea fara incertitudine, intelepciunea fara indoieli si curajul lipsit de teama.” – Sensibilul nativ nascut in zodia Pesti trebuie sa stie asta!

8. „Fara a cunoaste puterea cuvintelor este imposibil sa cunosti oamenii.”Taurul trebuie uneori sa isi aleaga bine cuvintele si gesturile pentru ca oamenii sa ajunga la sufletul lor.

9. „Cel care este stapanul mintii sale este stapanul Universului.”Balanta are tendinta de a inclina talerele cand cu inima, cand cu creierul. Stapanirea creierului inseamna stapanirea Universului, sustinea filozoful chinez.

10. „Cel care muta un munte incepe intotdeauna prin a indeparta pietrele mai mici.” Fecioara poate schimba lumea, iar planurile sale indraznete sunt gandite in stil minimalist. De asta reuseste sa bifeze succes dupa succes.

11. „Da-i unui om un castron cu orez si-l vei hrani o zi. Invata-l cum sa-si creasca propriul orez si ii vei salva viata.” Racul are un suflet atat de mare incat isi termina orezul pentru a-l hrani pe celalalt, in loc sa il invete cum sa isi faca un rost in viata.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top