Connect with us

Revistateo.ro

Iti dau lacrimile cand cureti ceapa? Afla ce ar trebui sa faci pentru a evita lucrul acesta. Poti aplica oricare metoda dintre cele propuse.

Stil de viata

Iti dau lacrimile cand cureti ceapa? Afla ce ar trebui sa faci pentru a evita lucrul acesta

Cand plangem, lacrimile nu vin din ochi. Glandele lacrimale sunt cele care le produc. Ele se afla langa ochi. Ceapa contine o anumita substanta chimica. Aflata in aer, va irita glandele lacrimale. De aceea iti dau lacrimile. Vestea buna este ca poti evita acest scenariu deloc placut. Poti mesteca ceva, de exemplu paine, pentru a scapa de problema atata de suparatoare. Afla care sunt si celelalte metode care te ajuta sa eviti lacrimile.

Ce poti face pentru a nu mai lacrima cand cureti ceapa?

Poti mesteca. Painea poate fi o buna alegere. In timp ce mesteci, vei respira pe gura. Astfel, glandele tale lacrimale nu vor mai fi iritate de substanta eliberata de ceapa taiata. Mai exista si alte metode pe care le poti aplica, iar rezultatul va fi acelasi.

Poti folosi, spre exemplu, un cutit ascutit. Cand ceapa este taiata, sunt eliberate anumite enzime pentru ca celulele sunt zdrobite. Daca vei folosi un cutit ascutit, mai putine celule vor fi distruse, deci vor fi eliberate mai putine enzime.

De asemenea, poti lasa ceapa in frigider timp de 10-15 minute. Gustul va fi acelasi, in schimb vor fi eliberate in aer mai putine enzime. Deci glandele tale lacrimale nu vor fi iritate si nu iti vor da lacrimile.

Poti pune alimentul in apa. Enzimele se vor dilua, iar tu nu vei mai avea lacrimi in ochi. Insa ai grija! Ceapa tinuta in apa va fi alunecoasa.

Daca nu vrei sa lacrimezi, atunci poti purta ochelari de inot. Glandele lacrimale nu vor intra in contact cu substanta chimica eliberata de ceapa pe care o tai.

Poti aplica oricare dintre metodele mentionate mai sus pentru a te asigura ca atunci cand gatesti nu vei mai avea probleme cu lacrimile pe care nu le poti controla. Nu sunt reguli greu de pus in aplicare, ier rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Poti scapa cu usurinta de problema suparatoare pe care o ai ori de cate ori gatesti.

Articole pe aceeasi tema:

Ce se intampla daca iti masezi pielea cu o bucata de ceapa

Ține o ceapă tăiată în încăpere și vezi ce se întâmplă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top