Connect with us

Revistateo.ro

Iti lacrimeaza ochii? Uite ce trebuie sa stii

Sanatate

Iti lacrimeaza ochii? Uite ce trebuie sa stii

Daca iti lacrimeaza ochii tot mai des trebuie sa stii cateva lucruri importante despre acest simptom neplacut, pe care multe persoane il ignora. Desi avem tendinta sa credem ca nu este nimic grav, lacrimarea excesiva poate deseori sa fie semnul unei afectiuni periculoase.

In cele mai multe cazuri hiperlacrimatia este produsa de iritatii sau infectii ale ochilor si este asociata cu mancarimi, senzatie de arsura sau senzatia ca un obiect strain este prezent in globul ocular. Printre cei mai des intalniti agenti iritanti se numara fumul de tigara, praful sau produsele de ingrijire persoanala precum deodorantul sau samponul. Daca iti lacrimeaza ochii cand te confrunti cu acesti agenti iritanti nu trebuie sa iti faci prea multe probleme, ci doar sa te protejezi mai bine.

CITESTE SI: UITE CE SE INTAMPLA DACA MASEZI ZILNIC PUNCTUL CELOR 100 DE BOLI

CITESTE SI: TOP 26 DE ALIMENTE CARE SE DIGERA GREU

Daca totusi ochii tai lacrimeaza mult mai des si uneori chiar din senin, ar trebui sa iti pui cateva semne de intrebare. Alergiile reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei hiperlacrimatiei. In prima faza unele dintre acestea sunt greu de sesizat, asa ca pacientul poate asocia lacrimile in exces cu alte probleme, fara sa isi dea seama ca de fapt este alergic.

Chiar daca de cele mai multe ori lacrimarea excesiva este o problema usoara, daca ea este insotita de unul dintre urmatoarele semne trebuie sa iei legatura cu medicul cat mai urgent. Simptome grave care insotesc lacrimanrea excesiva: senzatia de arsura la nivelul ochilor, roseata, mancarimile, senzatie de nisip in ochi, stranutul, umflarea fetei, congestia nazala si secretia oculara.

Hiperlacrimatia trece de la sine daca nu provine dintr-o cauza grava. Daca te confrunti cu aceasta problema o perioada indelungata trebuie sa mergi la un consult medical. Ar putea fi vorba despre o afectiune grava care iti poate pune sanatatea in pericol.

sursa foto: 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top