Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: Maia Morgenstern spune ca dragostea pune viata in miscare, iar noi ii dam dreptate

Iubite de Romania: Maia Morgenstern este mai mult decat o actrita si mult mai mult decat putem noi recunoaste. Iata de ce merita cu prisosinta titulatura de „Iubite de Romania”.

A venit pe lume la data de 1 mai 1962 in Bucuresti, intr-o familie de evrei, iar taria si incapatanarea zodiei Taur o caracterizeaza din plin. Coincidenta face sa debuteze in cinematografie in 1983 cu filmul „Prea cald pentru luna mai”, sub regiei Mariei Callas Dinescu.

Inainte de asta lucreaza foarte mult la cariera sa, incepand cu studiile de specialitate din cadrul Academiei de Teatru si Film din Bucuresti (1981 – 1985) si continuand cu diferite roluri la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt si Teatrul Evreiesc. Maia Morgentersn se poate lauda (dar nu vrea sa faca asta) cu faptul ca este una dintre putinele actrite de la noi care a reusit sa patrunda si in lumea cinematografiei din strainatate.

Numele de familie spune totul despre aceasta femeie minunata, intrucat in traducere libera Morgenstern inseamna „Steaua de dimineata” sau „Luceafarul de dimineata”, acesta fiind de altfel si unul dintre numele date Fecioarei Maria. O alta coincidenta a facut ca Maia Morgenstern sa fie aleasa pentru a juca rolul Maicii Domnului in pelicula „Patimile lui Hristos” din 2004.

Se pare ca Mel Gibson, regizorul filmului, este un romano-catolic devotat, iar numele actritei noastre i-ar fi suras de la bun inceput.

Faima internationala a venit insa odata cu filmul „Balanta”, in regia lui Lucian Pintilie, iar Maia Morgenstern a fost de atunci supranumita „Steaua de maine”, obtinand cu acest rol si prestigioasa distinctie „Felix” din partea Academiei Europene de Film.

Maia Morgenstern este vazuta de multi drept un artist complet sau, asa cum se spune in lumea teatrului, un actor – orchestra. Resuseste sa treaca de la fragilitate la o forta naucitoare ca nimeni altcineva si este recunoscuta deopotriva pentru faptul ca reuseste sa isi mentina energia artistica indiferent de fusul orar ori de distanta calatoriilor pentru a ajunge la publicul sau.

In putinul timp liber, Maia Morgenstern se comporta ca un om obisnuit, care isi incarca bateriile in confortul propriului camin, ori in gradina de langa casa. Iubeste parfumurile tari, dupa cum insasi a declarat, astfel ca are colectii intregi de esente puternice (o femeie puternica cu un parfum pe masura!). A fost maritata de doua ori si are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria si Ana Isadora, pe care ii iubeste nespus, la fel cum ar trebui sa faca toate mamele.

“S-adaug lumii un strop de frumuseţe”. Este o replică din Don Quijote pe care marea actrita a Romaniei o adora si care, din cate observam, a devenit si un stil de viata pentru Maia Morgenstern.

Cand vine vorba de modele in viata, Maia Morgenstern le-a ales pe cele mai sacre: parintii. Actrita declara la un moment dat pentru digi-film.ro: „Nu stiu daca mai pot sa ii spun … e vorba de tatal meu. De spus eu spun in minte, in gand si in sufletul meu. Iar modelul meu, pe care nu vreau sa il urmez, stiind ca e o contradictie teribila, este mama mea. Insa capacitatea ei de a indura suferinta, fara sentimentul martirului, fara sa iti scoata in permanenta ochii cat a suferit, nu stiu daca as putea sa o urmez. Nu stiu daca am puterea necesara.”

Actrita declara pentru postul national de televiziune ca respectul de sine este unul dintre lucrurile pretioase de care trebuie sa tinem bine caci, daca el se pierde, totul se pierde. „Cred ca nu detine nimeni adevarul absolut. In viata, pentru mine e esential sa ma conectez la tot ce inseamna miscare artistica, cinema, film, incerc sa vad tot, nimic nu mi-e indiferent”, a marturisit artista pentru tvr.ro.

„Maia Morgenstern este una dintre cele mai bune actrite ale Romaniei. Fie ca este vorba de scena de teatru sau de rolurile de pe micile sau de pe marile ecrane, ea continua sa ne surprinda la fiecare aparitie si sa ne bucure cu rolurile sale frumoase, pe care le interpreteaza cu mult talent si daruire”, spun cei de la nationaltv.ro, iar noi nu putem fi decat intru totul de acord.

Maia Morgenstern, fara doar si poate, merita sa fie inclusa in categoria „Iubite de Romania”, nu-i asa?

Ti-a placut povestea celebrei Maia Morgenstern? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top