Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

IUBITE DE ROMANIA: SIMONA HALEP – fata care a pus tara noastra pe harta lumii

Simona Halep a demonstrat ca Romania exista. A inlaturat (aproape) toate prejudecatile despre tara noastra prin sufletul pe care il pune pe teren la fiecare meci de tenis.

Performantele ei au transformat-o din anonima Simona din judetul Constanta in „fata de la Roland Garros”, asa cum isi ‘ameninta’ de mica parintii ca va deveni.

Profesorii din scoala generala o descriu pe Simona Halep exact asa cum o stim si noi azi. Tensimena era la fel de modesta, de linistita si de constiincioasa ca si pe marile arene ale tenisului.

Invatatoarea ei, Mariana Chirila, a fost impresionata inca din prima zi de ea, cand Simona pasea in clasa intai: „Nu aveai cum sa nu o remarci. Era ascultatoare si avea o ambitie iesita din comun, care a dus-o spre performanta”.

„La varsta la care ceilalti copilasi pun pentru prima data in mana creionasele, ea avea bataturi in palme, de la racheta de tenis, ca un taran care a muncit mult”, isi aminteste invatatoarea.

Simona Halep era pasionata inca de mica de sport. Juca fotbal cu baietii la orele de educatie fizica si adora orice competitie. Tenismena din Constanta a jucat si handbal si baschet, lucru cunoscut de putina lume. Tanara sportiva a avut o singura vacanta in toata cariera ei, ceea ce a si propulsat-o pe locul doi in lume.

Poate ca cel mai mandru de cat de sus a ajuns Simona este tatal ei, care si-a dorit ca macar unul dintre copii sa devina sportiv, dupa ce acesta nu si-a implinit visul de a deveni fotbalist, cu toate ca a fost aproape de un transfer la Farul Constanta. Stere Halep a jucat doar la echipa Sageata Stejarul, o echipa din divizia D, mult prea neinsemnata pentru marea iluzie a tatalui tenismenei.

Cel care a observat prima data calitatile Simonei Halep si a crezut ca va pune Romania pe harta tenisului mondial a fost antrenorul Ioan Stan. Dupa ce a vazut ca Simona evolueaza neobisnuit de repede, i-a recomandat sa continue antrenamentele pe mainile lui Nicusor Ene, un fost elev de-al sau.

Simona Halep a crescut singura in lumea tenisului. Putini oameni au ajutat-o sa ajunga departe, printre care Corneliu Idu, un afacerist care in anul 2002 a infiintat o scoala de tenis in Constanta, Tenis Club Idu. Idu i-a platit toate deplasarile si antrenamentele in urmatorii ani.

Anul revelatiei pentru Simona Halep a fost 2013. Tenismena castigase atunci 6 titluri WTA. Iata mai jos cateva performante notabile din cariera Simonei Halep:

1. Turneul de la Nurnberg, 2013: Le-a invins pe Grace Min (SUA) cu 6-0, 7-5, Estrella Cabeza Candela (Spania) cu 6-2, 6-1, Galina Voskoboeva (Kazahstan) cu 6-4, 6-1, Lucie Safarova (Cehia) cu 6-3, 0-6, 6-2 (in semifinale) si Andrea Petkovic (Germania) cu 6-3, 6-3 (in finala).
2. Budapesta, 2013: A castigat in fata Yvonnei Meusburger (Austria) cu 6-3, 6-7, 6-1.
3. Qatar Open, 2014: A invins-o pe Angelique Kerber (Germania) cu 6-2, 6-3.
4. Australian Open, 2014: A batut-o pe Jelena Jankovic cu 6-4, 2-6, 6-0.
5. Roland Garros, 5 iunie 2014: Le-a invins pe Svetlana Kuznetova (castigatoarea a doua turnee de Grand Slam) si pe Andrea Petkovic, cu 6-2, 7-6.
6. Stuttgart, 2015: Le-a invins spectaculos pe Sara Erani si Garbine Muguruza.
7. US Open, 2015: Le-a invins pe Marina Erakovic, Kateryna Bondarenko si Shelby Rogers, apoi pe Viktoria Azarenka si Sabine Lisicki.

Notorietatea Simonei Halep a ajuns atat de mare incat doua mari companii au dorit sa isi asocieze brandul cu imaginea tenismenei. Simona este cunoscuta din reclamele Vodafone si Dedeman, ajungand pe toate marile afise ale acestor firme celebre.

Ti-a placut povestea Simonei Halep? Aici gasesti colectia completa „IUBITE DE ROMANIA”

 

Sursa foto: Facebook Simona Halep, Pinterest, stireazilei.con

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top