Connect with us

Revistateo.ro

Presedintele Klaus Iohannis a discutat, la summitul de la Bruxelles, cu premierul David Cameron, despre soarta romanilor din Marea Britanie, dupa Brexit.

Stiri

Klaus Iohannis a anuntat ce se intampla cu romanii plecati la munca in Marea Britanie

Vestea ca Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana in urma referendumului de saptamana trecuta a scurtcircuitat Europa. Posibilele consecinte legate de Brexit au fost intens dezbatute, iar multi britanici chiar au solicitat un contrareferendum.

Avand in vedere ca multi romani se afla in Anglia la munca, a aparut informatia conform careia acestia ar urma sa paraseasca tara, care nu va mai fi membra a Uniunii Europene.

Aflat la summitul european de la Bruxelles, primul dupa Brexit, presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie cu premierul demisionar britanic, David Cameron, care a lamurit problema imigrantilor romani.

„Am primit asigurari de la premierul Cameron, in numele Marii Britanii, nu in nume personal, ca romanii vor putea sa ramana, vor putea sa munceasca”,a spus presedintele Iohannis, conform Agerpres. „Suntem hotarati sa ne negociem pozitia foarte bine, in primul rand, sigur, pozitia romanilor care lucreaza si traiesc in Marea Britanie”, a mai completat seful statului.

Citeste si: REZULTATE BREXIT – Marea Britanie IESE din Uniunea Europeana

Presedintele Romaniei a mai afirmat ca premierul Cameron „si-a cerut scuze” pentru incidentele xenofobe care au avut loc in Regatul Unit, ale caror victime au fost cetateni romani. Potrivit lui Klaus Iohannis, din discutiile cu seful Executivului britanic a mai reiesit ca „tabara leave nu are un plan concret” dupa Brexit.

Reamintim ca la referendumul britanic de saptamana trecuta, 52% dintre cetatenii Regatului Unit au votat ca tara lor sa iasa din Uniunea Europeana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top