Connect with us

Revistateo.ro

Klaus Iohannis, mesaj puternic despre ce inseamna sa fii tolerant

Stiri

Klaus Iohannis, mesaj puternic despre ce inseamna sa fii tolerant

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj tuturor romanilor despre ce inseamna sa fii tolerant.

Mesaj despre toleranta

„Toate cultele din Romania ce se revendica din Reforma merita o sincera apreciere pentru felul in care isi indeplinesc misiunea si transmit un salut calduros reprezentantilor si credinciosilor lor.

Jubileul Reformei isi gaseste in Romania un loc si un cadru evocator potrivit. Transilvania si Sibiul pot arata cum, in cautarea lui Dumnezeu, a fericirii si mantuirii, oamenii pot urma, pasnic, cai diferite. La Muzeul Brukenthal din Sibiu se gaseste originalul Edictului de la Turda.

Intr-o Europa a sangelui varsat in numele credintei, chiar daca ignora ortodoxia romanilor din Transilvania, Edictul consacra pentru prima data principiul tolerantei religioase, lansand o noua perspectiva, umanista, asupra rolului religiei in societate”, a declarat astazi presedintele la un eveniment organizat de Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana.

„Din pacate, astazi, libertatile si drepturile universale ale omului, toleranta si respectul diversitatii sociale au ajuns sa fie considerate de unii drept o desueta corectitudine politica, drept o cauza a dezangajarii dintre clasa politica si cetateni.

Edictul de la Turda, ca si istoria si personalitatile Bisericii Evanghelice C.A. demonstreaza ca dimpotriva, pentru a-si implini misiunea si destinul, elitele politice, culturale ori religioase trebuie sa se pozitioneze in fruntea comunitatii si, daca este cazul, chiar inaintea vremurilor.

CITESTE SI: Klaus Iohannis a anuntat ce se intampla cu romanii plecati la munca in Marea Britanie

Elitele au rolul de a inspira popoarele, de a lucra pentru fructificarea sociala a libertatii si demnitatii persoanei, pentru o societate marcata de responsabilitate si innobilata prin toleranta”, a mai spus seful statului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top