Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Klaus Iohannis trage un semnal de alarma la inceput de an universitar. CRIZA DE CARE NU SCAPAM

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit despre criza de care nu scapam, la Universitatea Bucuresti. Acesta a fost prezent la deschiderea noului an universitar, unde a tinut un discurs.

Presedintele a participat la deschiderea oficiala a noului an universitar, 2015-2016, alaturi de ministrul Educatiei, Sorin Campeanu si de rectorul Mircea Dumitru. La deschidere a participat si presedintele Senatului universitar si politicianul liberal Vlad Nistor.

Iohannis a vorbit despre importanta pe care o are educatie in construirea unui viitor prosper pentru Romania, dar si despre criza pe care trebuie sa o luam in serios pentru viitor.

„Sistemul universitar romanesc poate deveni un pol pentru studenti din intreaga lume. Criza demografica ne obliga sa fructificam mai bine intregul potential al Romaniei„, a declarat Iohannis in fata studentilor si cadrelor universitare.

De asemenea, Iohannis a accentuat ca universitatea are un rol deosebit in dezvoltarea societatii.

„Oricat de diferite ar fi opiniile noastre despre educatie, toti ne dorim un invatamant performant, care produce elite, care castiga apreciere internationala, care formeaza caractere si promoveaza valori”, a continuat Iohannis.

CITESTE SI: Vrea Elena Udrea pensie de lux? MARTURISIREA FACUTA azi dimineata: „Daca nu vom reusi sa convingem oamenii…”
Iohannis a mai precizat ca este important ca sistemul educational sa fie conceput de asemenea forma incat sa asigure locuri de munca pentru tineri, dupa terminarea studiilor.

„Am mari asteptari de la comunitatea academica si stiintifica in a participa activ la dezbateri publice care pot modela societatea, care pot reduce inechitatile sociale si care pot profila Romania in plan international”, si-a exprimat dorinta presedintele.

Sursa foto: HEPTA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top