Connect with us

Revistateo.ro

La 50 de ani după „ Să ucizi o pasăre cântătoare”, autoare publică un nou volum

Stiri

La 50 de ani după „ Să ucizi o pasăre cântătoare” apare un nou volum

La 50 de ani după „ Să ucizi o pasăre cântătoare” apare un nou volum.

Conform Reuters, anunţul a fost făcut de editorul autoarei, care a afirmat că noul volum „Go Set a Watchman” va fi publicat anul acesta, pe 14 iulie. Tot el a declarat că romanul a fost scris de fapt înaintea celebrului „Să ucizi o pasăre cântătoare”, prin anii ’50, iar scriitoarea credea că manuscrisul s-a pierdut pe veci.

Cartea spune povestea aceloraşi personaje principale ca în volumul care a făcut-o celebră pe Harper Lee, doar că acţiunea se petrece după douăzeci de ani. Lee a crezut iniţial că textul fusese pierdut dar fost surprinsă atunci când avocatul său, Tonja Carter, l-a descoperit.

„Personajul cunoscut sub numele Scout apare aici ca o femeie adultă şi cred că efortul depus a fost unul decent. Editorul meu, care a fost impresionat de amintirile din copilăria lui Scout, m-a convins să scriu un roman din punctul de vedere al tinerei Scout. Scriam pentru prima dată o carte, aşa că am făcut ce mi s-a spus”, a declarat Harper Lee într-un comunicat emis de editura ce-i poartă numele.

În „Go Set a Watchman”, Scout, personajul principal din „Să ucizi o pasăre cântătoare, revine în oraşul fictiv Maycomb pentru a-şi vizita tatăl, unde are de luptat cu mentalitatea oamenilor, dar şi cu problemele personale.

„Să ucizi o pasăre cântătoare” spune povestea lui Lee şi problemele legate de rasă şi copilărie în Alabama anilor ’30, iar volumul, tradus inclusiv în limba română, s-a vândut în aproximatic 30 de milioane de copii în întreaga lume, fiind foarte apreciată de cititori din culturi diferite.

„Cartea este importantă datorită problemelor ridicate referitor la diferenţele dintre rase şi sexe”, a declarat Thadious Davis, profesor de engleză la Universitatea Pennsylvania.

Pentru „Să ucizi o pasăre cântătoare” , Harper Lee a primit în 1961 premiul Pulitzer, iar după un an cartea avea să beneficieze şi de o ecranizare, film ce a fost răsplătit cu trei premii Oscar şi două Globuri de Aur.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top