Connect with us

Revistateo.ro

La ce foloseste toxina botulinica

Sanatate

La ce foloseste toxina botulinica

Toxina botulinica este utilizata in special in tratamentele cosmetice. Este folosita mai ales in atenuarea ridurilor si a altor imperfectiuni de la nivelul fetei.

Aceasta toxina este, de fapt, o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Din cele 7 tipuri de toxina botulimica, doar doua sunt disponibile pe piata, cele de tipul A si tipul B. Toxina de tip A este cunoscuta in termeni populari sub denumirea de botox.

Proteina este folosita in special pentru tratarea afectiunilor care sunt insotite de contractii musculare anormale. E important de precizat ca injectarea acestei proteine nu vindeca bolile, dar amelioreaza simptomele.

Botoxul, recunoscut din punct de vedere medical

Administratia Nationala a Medicamentului recunoaste folosirea botoxului pentru urmatoarele afectiuni:

– strabism;
– distonie cervicala la adulti (pozitie anormala a capului si durere de gat);
– blefarospasm (inchiderea anormala, necontrolata a pleoapelor);
– spasm hemifacial la pacientu cu varsta de peste 12 ani.

Ca orice toxina, si aceasta poate avea cateva efecte adverse. Efectele difera in functie de locul in care se face injectia.

Injectarea botoxului in jurul ochiului poate duce la vedere dubla, caderea pleoapelor sau ochi uscati. Daca se injecteaza in brat, poate aparea slabiciunea la strangerea mainii. Rareori, injectarea cu botox poate determina simptome asemanatoare gripei. Injectarea in gute poate duce la dificultatea de a tine capul drept sau la tulburari de inghitire a alimentelor.

Tratamentul cu toxina botulinica poate fi urmat numai in urma consultarii unui medic specialist. O apstila poate ajunge in mai multe parti ale corpului si chiar la creier, iar asta duce la durere epigastrica, somnolenta sau ameteala.

CITESTE SI: Scapa de riduri cu mai putin de cinci lei. Este mai bun decat botoxul

Medicii spun ca se intampla foarte rar ca mai multi muschi sa fie afectati de aceasta toxina, insa exista riscul ca mobilitatea membrelor si a muschilor sa scada. Se recomanda folosirea cu prudenta a proteinei in cazul pacientilor care au probleme musculare sau nervoase asociate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top