Connect with us

Revistateo.ro

La ce sunt bune lacrimile viței de vie

Naturiste

La ce sunt bune lacrimile viței de vie

Tu știi la ce sunt bun lacrimile viței de vie? Acestea pot fi folosite pentru o serie de tratamente.

Tratamente cu lacrimile viței de vie

Primăvara se taie vița de vie, iar din ramurile ei groase curg niște picături care seamănă cu niște lacrimi. În popor se spune că vița de vie plânge atunci când se pregătește de maturizare pentru ca toamna să facă struguri.

Lacrimile viței de vie au un gust dulce, asemănător salciei. Aceste picături sunt considerate adevărate medicamente pentru sistemul imunitar.

Pentru a obține o suprafață de scurgere cât mai mare, vița trebuie tăiată cu foarfeca în diagonală. E bine ca dacă intenționezi să culegi aceste picături să ai o sticlă curată, sterilizată. Picăturile trebuie păstrate în sticlă la o temperatură de 8 grade Celsius.

Picăturile pot fi folosite pentru cicatrizarea rănilor. Pot fi tratate dermatitele. Lacrimile viței de vie sunt bune și pentru curățarea ochilor, asemenea picăturilor speciale recomandate de oftalmologi. Acest tratament neconvențional îmbunătățește vederea și previne afecțiunile degenerative ale ochilor.

CITEȘTE ȘI: Varza murată are BACTERII BUNE. Beneficiile pentru sănătate

CITEȘTE ȘI: Beneficiile strugurilor pentru sanatate

Lacrimile viței de vie pot fi folosite și pentru uz intern, în cazuri de dischinezie biliară, colecistită și litiază biliară. Se iau 3-4 lingurițe de sevă înainte de fiecare masă, cu aproximativ 30 de minute. După acest procedeu, e bine să stai culcat pe partea dreaptă timp de 10-15 minute. Tratamentul care durează 5 zile previne apariția acestor boli sau le ameliorează simptomele. Tratamentul este eficient și pentru sfărâmarea pietrelor depuse la rinichi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top