Connect with us

Revistateo.ro

La ce trebuie sa fii atenta cand mananci produse de tip fast-food

Dieta si Sport

La ce trebuie sa fii atenta cand mananci produse de tip fast-food

Produsele de tip fast-food ne potolesc foamea in cateva minute, insa daca nu suntem atenti la anumite aspecte ne pot ingrasa foarte mult si ne creeaza o serie de probleme. Prima care are de suferit dintre organe este inima.

Nutritionistul Mihaela Bilic, despre produsele de tip fast-food si mancarea semipreparata:

„Toata lumea e grabita, nu mai avem timp de gatit si nici rabdare sa stam in bucatarie. Industria alimentara ne vine in ajutor si ne pune la dispozitie o multime de preparate ce pot fi gata in cateva minute. Nu mai trebuie curataat, tocat, framantat, amestecat, din congelator direct in oala/cuptor si apoi in farfurie.

Cu un aspect aproape asemanator cu al mancarii traditionale, facute in casa, semipreparatele sunt o solutie practica extrem de seducatoare. Ce poate fi rau intr-o pizza sau un snitel congelat? Nu tot aluat, carne si branză sunt?

Nutritionistul Mihaela Bilic: De ce branza nu este prietena dietei tale

CAUZE DURERI DE BURTA. Mihaela Bilic uimeste: „Nu de un regim alimentar ai nevoie, ci de…”

La prima vedere asa pare. Insa tot ce e semipreparat e un fel de fast-food: adica trebuie sa se gateasca rapid, sa fie usor de mestecat si usor de congelat. Pentru ca macar cu asta sper ca sunteti de acord, in cutiile frumos colorate nu gasiti mancare proaspata! Asa ca obligatoriu semipreparatele trebuie sa fie bogate in grasime si sarace in fibre, altfel consistenta lor are de suferit.

Deci adio legume, prezenta lor e doar pentru decor. Si branza proaspata e inlocuita cu cascaval, sau mai bine zis cu o branza topita ce se vrea cascaval. Carnea sa alege si ea grasa si nu de calitatea intai, pentru ca muschiul e scump si greu de mestecat.

Nu in ultimul rand e nevoie de emulgatori, agenti de afanare, potentiatori de gust, antioxidanti si arome pentru ca produsul procesat sa se apropie cat mai mult de gustul mancarii facute in casa. De multe ori poate fi chiar mai gustos, pentru ca nu stiu cat de priceputi sunt bucatarii lor, dar chimisti buni au cu siguranta”, scrie Mihaela Bilic pe contul ei de Facebook.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top