Mancaruri
Lasagna cu dovlecei si vinete
Lasagna cu dovlecei si vinete este o mancare deosebit de gustoasa, cu ajutorul careia iti vei improsiona cu siguranta familia si prietenii. Dovleceii si vinetele sunt legume de sezon extrem de sanatoase si usoare, iar continutul lor redus de calorii te ajuta sa iti mentii silueta.
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara lasagna cu dovlecei si vinete:
– 250 grame foi de lasagna
– 3 linguri de ulei
– 3 dovlecei de marime medie
– o ceapa medie
– 2 vinete de marime medie
– 4-5 rosii proaspete
– sare si piper dupa gust
– busuioc
– 200 grame de mozarella sau cascaval
– 30 grame de unt
– 30 grame de faina
– 400 ml de lapte
CITESTE SI: 3 RETETE SIMPLE DE CARTOFI COPTI
CITESTE SI: CONOPIDA COAPTA IN STIL ITALIAN
Mod de preparare:
Pentru inceput se prepara sosul bechamel. Laptele se fierbe si apoi se ia de pe foc. Untul se topeste intr-o tigaie si treptat se adauga faina, amestecand incontinuu cu un tel pana ce se omogenizeaza. Se lasa totul la foc mic, se toarna laptele treptat si se amesteca incontinuu pana ce obtii un sos gros. Se da apoi deoparte si se acopera cu folie alimentara.
Se taie ceapa marunt si se caleste la foc mic. Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa. Dovleceii si vinetele se spala bine si se taie cuburi, iar apoi se adauga peste rosii si ceapa. Se lasa totul sa fiarba cateva minute, pana ce scade excesul de lichid. Se asezoneaza sosul cu sare, piper si busuioc.
Se unge o tava pentru cuptor cu putin ulei sau unt, se intinde un strat de sos bechamel si se aseaza apoi foile de lasagna. Deasupra se pune sosul din legume si se razuieste mozzarella sau cascaval. Se continuie asamblarea in aceasta ordine si se termina cu o foaie de lasagna acoperita cu sos bechamel. Se da la cuptor in jur de 30 de minute si se portioneaza dupa ce s-a racit.
Pofta buna!