Connect with us

Revistateo.ro

LASAGNA (RETETA VIDEO)

Retete internationale

LASAGNA (RETETA VIDEO)

INGREDIENTE RETETA LASAGNA (RETETA VIDEO)

300 gr foi de lasagna
parmezan ras
Sos bolognese:
1 kg carne tocata de vita
1 ardei capia
un morcov
2 cepe
4 catei de usturoi
4 rosii 200 ml suc de rosii
o cana cu apa
sare
piper
rozmarin
salvie
2 foi de dafin
2 linguri ulei
Sos bechamel:
80 gr unt
4 linguri faina
800 ml lapte rece
2 linguri parmesan ras
sare
piper
nucsoara rasa

MOD DE PREPARARE RETETA LASAGNA (RETETA VIDEO)

Mai intai se preparam sosul bolognese: morcovul, ceapa, usturoiul si ardeiul capia le maruntim la robot. Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul, punem apoi legumele si le lasam putin sa se inmoaie.

Punem apoi carnea si amestecam usor pe toate partile. Se lasa la foc mediu. Curatam rosiile si le taiem cubulete, apoi le adaugam peste carne, impreuna cu sucul de rosii, apa si condimentele. Lasa sosul sa fiarba 40 de minute, acoperit cu capac. Amestecam din cand in cand.

Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam cu un tel. Turnam apoi laptele in fir subtire, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Lasam sosul sa fiarba pana se ingroasa putin, apoi oprim focul si adaugam condimentele.

Pregatim o tava dreptunghiulara si o ungem cu unt. Punem primul strat de sos bolognese, apoi un rand de foi de lasagna si un strat de sos bechamel. Dupa fiecare strat de carne adaugam parmesan ras. Continuam cu formarea straturilor, ultimul fiind de foi de lasagna, sos bechamel si parmesan.

Punem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Cand s-a rumenit frumos deasupra, scoatem tava din cuptor si lasam lasagna sa se raceasca jumatate de ora, apoi o portionam.

Sursa: bucataras.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete internationale

To Top