Connect with us

Revistateo.ro

Legatura dintre cariile dentare si sportul intensiv

Ingrijirea dintilor

Legatura dintre cariile dentare si sportul intensiv

Cariile dentare pot aparea din mai multe cauze. Un studiu recent realizat de Universitatea Heidelberg dezvaluie legatura incredibila dintre aceasta problema dentara si miscarea intensiva. Se pare ca persoanele care fac mult sport pe zi sunt predispuse la a face carii mai repede.

Daca esti o impatimita a sportului, trebuie sa stii ca dintii tai sunt mai sensibili, deci necesita o ingrijire mai speciala. E foarte important sa avem o activitate fizica regulata, insa orice lucru benefic in viata vine cu dezvantajele sale.

Cercetatorii de la Universitatea din Heidelberg sustin ca un antrenament intensiv, practicat zi de zi, provoca aparitia cariilor. Asta se intampla din cauza oxidarii celulare, iar respiratia devine mai ‘agitata’ in timp ce depunem efort fizic.

Corpul nostru plateste factura pentru tot ce facem si nu reusim sa facem. Cand facem sport regulat, respiratia genereaza mai multi radicali liberi ceea ce duce la oxidare celulara, conditia perfecta pentru formarea cariilor.

CITESTE SI: Cum sa iti albesti dintii. Metoda Nicoleta Luciu

CITESTE SI: Cum iti tratezi cariile in mod natural

Tesuturile gingivale devin mai sensibile, iar bacteriile patrund mai usor in cavitatea bucala in timp ce inspiram si expiram intr-un ritm alert. La formarea cariilor contribuie si alimentatia nesanatoasa si lipsa igienei orale adecvate.

Atentie foarte mare la cat sport faci pe zi. Chiar daca e bine sa iti pui corpul in miscare, trebuie sa stii ca organismul pus la treaba in mod excesiv poate suferi dezechilibre serioase precum o circulatie a sangelui repezita si palpitatii.

Asadar, sa faci sport excesiv nu este o idee tocmai buna. Cercetatorii de la Heidelberg au mai constatat ca persoanele care practica culturismul se confrunta adesea cu afectiuni ale dintilor, spre deosebire de cele care fac sport moderat.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top