Par & Coafuri
Legatura dintre stres si matreata
Stresul este inamicul numarul unu al vietii moderne. Duce la o serie de afectiuni, mai ales de ordin psihic, iar procentajul persoanelor care sufera din cauza stresului este tot mai mare. Tot stresul se pare ca are o legatura puternica cu aparitia matretii, spun studii recente in domeniu.
Academia Reala din Spania defineste stresul ca o „tensiune provocata de blocaje emotionale, care duc la reactii psihosomatice agravante”. Matreata este o tulburare cutanata inflamatorie cronica caracterizata prin aparitia unor pielite albe uscate.
Bun. Ce legatura exista intre una si alta? Mai multe publicatii stiintifice sustin ca stresul cauzeaza dermatita seboreica. De fapt, pielea este una din victimele cele mai frecvente ale stresului. Stresul poate duce la aparitia acneei si la alte tulburari dermatologice. O stare de anxietate prelungita lasa sechele fizice la nivelul dermei, spun specialistii, conform entremujeres.clarin.com.
Una dintre recomandarile pe care le fac medicii este adoptarea unei diete echilibrate, aceasta fiind cea mai sigura solutie pentru a inlatura matreata. Din punct de vedere stiintific, sistemul nervos si pielea au o origine comuna la nivel embrionar. Tot mai multi medici au observat ca persoanele care au matreata au un stil de viata haotic si sufera din cauza anxietatii.
Medicii recomanda consumul de fructe si legume verzi pentru inlaturarea matretii, precum si samponurile bazate pe ierburi care hranesc scalpul din plin, precum urzica. De altfel, ceaiul de urzica este unul din cele mai vechi tratamente naturiste pentru problemele scalpului, recomandat din strabuni. Femeile de la tara isi tratau parul fie cu urzicile culese din gradina, fie cu sapunul facut in casa.