Connect with us

Revistateo.ro

Legătura incredibilă dintre NUME și DESTIN

Stil de viata

Legătura incredibilă dintre NUME și DESTIN

„Nomen est omen” – spuneau romanii în Antichitate, adică „numele înseamnă destin”. Vechii strămoși erau convinși că numele are o puternică influență asupra destinului vieții umane, iar acest lucru este crezut și azi. Dincolo de puterile mistice și legendele despre numele eroice și cum influențează acestea viața și destinul fiecăruia, există câteva explicații date de cercetători de ce are o importanță atât de mare numele pe care îl purtăm și cum intervine real în destinul nostru.

TRADIȚIA ROMÂNEASCĂ PRIN CARE COPIILOR LI SE SCHIMBAU NUMELE
Una din cele mai vechi tradiții românești prevedea ca dacă un bebeluș care a primit deja un nume până la botez se îmbolnăvește, acestuia să îi fie schimbat numele, de vină fiind Diavolul care a intervenit în destinul său. Astfel că, părinții își vindeau copiii (în mod simbolic, plata fiind una modică) unei femei din sat, care îi schimba numele și îl ofereau din nou părinților naturali. Acest lucru se întâmpla pentru a păcăli Necuratul. Cu un nume nou, copilul nu va mai fi recunoscut, mai ales că, în astfel de cazuri, al doilea nume pe care îl primea copilul era neapărat al unui animal totemic, ale cărui însușiri le primea și el: Lupu, Ursu – la băieți sau Ursa și Vidra – la fete.

CITEȘTE ȘI: CHAKRA DE LA GÂT CARE ÎȚI TREZEȘTE SPIRITUL!

Un studiu științific publicat în The Week arată că numele nostru cântărește mult în ochii celuilalt. Numele unei persoane spune multe despre originea etnică a acesteia, clasa socială și multe alte aspecte care îi pot influența destinul, arată psihologi reputați.

În lumea modernă de azi, părinții aleg nume care mai de care mai interesante pentru copiii lor, unele nume fiind considerate de succes: de pildă, numele Wendy a avut mare succes la copii după după lansarea filmului și muzicalului „Peter Pan” (1950), iar numele Brittany a devenit popular în anii 90, după ce s-a remarcat pe piața muzicii celebra cântăreață Britney Spears.

Profesorii germani, de pildă, nu sunt de acord cu numele străine acordate copiilor. Aceștia susțin că au o problemă serioasă cu copiii care poartă nume precum Angelina, Chantal sau vreun alt nume cu rezonanță străină, spre deosebire de elevii-model cu nume nemțești precum Simon, Jakob, Marie, Charlotte (notă: nu trebuie să fie nume neapărat nemțești ci nume care respectă o tradiție, fiind cele mai vechi nume folosite de germani).

Tot același studiu din The Week arată că persoanele cu nume de vedete au o situație economică mai precară și un grad de instruire îndoielnic, probabil din cauza faptului că aceste persoane sunt suficient de blazate doar pentru că au un nume de star și au impresia că nu trebuie să facă nimic pentru viața lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top