Connect with us

Revistateo.ro

Știai că există o legătură între bolile de ficat și spălatul pe dinți? Află ce spun specialiștii în legătură cu acest subiect.

Sanatate

Legătura nebănuită dintre bolile de ficat și spălatul pe dinți

Potrivit studiilor, există o legătură între spălatul pe dinți și bolile de ficat. Află despre ce este vorba și ce spun specialiștii în legătură cu acest subiect.

Legătura nebănuită dintre bolile de ficat și spălatul pe dinți

Spălatul pe dinți este un lucru pe care multe persoane îl fac. Cu toate acestea, nu sunt mulți cei care știu care este legătura dintre acest ritual zilnic și apariția bolilor de ficat.

Conform studiilor, dacă te speli pe dinți, atunci scade riscul de a suferi de naumite boli de ficat. În cavitatea bucală se acumulează numeroase bacterii. Dacă nu vor fi înlăturate corect în timp ce te speli pe dinți, atunci crește riscul de a suferi de diferite boli ale ficatului. Asta pentru că acele bacterii vor ajunge în organism, ceea ce va contribui la apariția mai multor afecțiuni.

CITEȘTE ȘI: Alimente care asigură sănătatea ficatului

Ciroza este una dintre bolile care pot să apară din cauza problemelor localizate la nivelul cavității bucale. Potrivit studiilor, persoanele care nu se spală regulat pe dinți riscă să sufere de ciroză. Iar această boală duce, în majoritatea cazurilor, la deces.

Bolile localizate la nielul ficatului sunt unele care evoluează rapid. Mai mult decât atât, rata mortaității în astfel de cazuri este foarte mare. Tocmai de aceea medicii ne recomandă să acordăm o atenție deosebită acestui obicei și să ne splălăm pe dinți în fiecare zi. Se pare că bolile de ficat nu sunt singurele care apar din cauza igienei orale precare. De asemenea, pot să apară probleme ale inimii. Asta se întâmplă pentru că infecția de la nivelul cavității bucale afectează arterele. Și, astfel, apar boli nu numai la nivelul ficatului, ci și la nivelul inimii. De aceea este bine să nu neglijăm acest obicei și să cunoaștem avantajele spălatului de dinți.

CITETE ȘI: Ingrijirea dintilor in functie de varsta

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top