Connect with us

Revistateo.ro

Legătura necunoscută care descifrează misterul SISTEMULUI IMUNITAR

Sanatate

Legătura necunoscută care descifrează misterul SISTEMULUI IMUNITAR

Știați că aproape toată sănătatea dumneavoastră se bazează pe legătura care există între nivelul de glucoză din sânge și vitamina C? Știați că oamenii, alături de porcușorii de Guineea și cimpanzeii sunt singurele ființe vii care nu produc natural vitamina C? Descoperă mai jos misterul sistemului imunitar bazat pe legătura neștiută dintre vitamina C și glucoză.

Multe mamifere și plante au capacitatea de a transforma glucoza în vitamina C. Mamiferele extrag glucoza din depozitele de zahăr (glicogen) și apoi le transformă direct în vitamina C, la nivelul ficatului. Oamenii nu pot face acest lucru, nici cimpanzeii și nici purcelușii de Guineea. Oamenii sunt împiedicați de lipsa unei enzime esențiale care se înscrie în lanțul transformării glucozei în vitamina C, enzimă denumită L-gunolactona-oxidază. Atunci când în corp există puțină canitate de vitamina C, organismul uman folosește depozitele de vitamina C oxidate.

CITEȘTE ȘI: ASTRALAGUS – MINUNEA ASIATICĂ PENTRU SISTEMUL IMUNITAR

Potrivit unei teorii prezentate în anii 70 de John Ely, glucoza este răul suprem din organism, dar totodată și un rău necesar. Glucoza și vitamina C au structuri chimice asemănătoare, fapt pentru care cea dintâi nu o lasă pe cea de-a doua să pătrunde în celule confundând-o cu sine. Alt lucru interesant este faptul că atât glucoza cât și vitamina C depinde de secreția de insulină, iar de acest lucru se ocupă pancreasul.

Schema este în felul următor: atunci când insulina dă OK-ul (ca și vameșii la graniță), transportatorul de glucoză se activează automat și permite accesul glucozei și vitaminei C în celule. Receptorul GLUT-1 se confruntă de cele mai multe ori cu următorul mesaj: dacă nivelul de glucoză este foarte mare, vitamina C are slabe șanse să pătrundă în celule.

Printre principalele probleme ale sistemului imunitar semnalate pot fi iritații la nivelul mucoaselor nazale, stări de moleșeală produse de prea mult zahăr în sânge, somnolență, oboseală cronică și chiar probleme legate de celulele albe și cele roșii (având în vedere că celulele albe conțin mai multă vitamina C decât celelalte celule).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top