Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Legea care salveaza 800.000 de romani de creditele ipotecare. Iata ce s-a hotarat!

Vesti foarte bune pentru romanii cu datorii la banci. Legea care salveaza 800.000 de oameni de creditele ipotecare.

Deputatii juristi au aprobat proiectul de lege conform caruia clientii cu credite ipotecare ar putea scapa de ele, cu conditia de a lasa bancii de la care s-au imprumutat imobilul depus drept garantie.

Plenul Camerei Deputatilor s-a intrunit miercuri si a votat cu 233 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere legea privind darea in plata a unor imobile pentru a li se sterge romanilor obligatiile asumate prin credite.

Noua lege spune ca debitorul beneficiaza acum de dreptul de a stinge creditul imotecar prin transmiterea catre creditor (banca) a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ce a fost ipotecat in favoarea creditorului, fara vreo alta raspundere financiara.

Dupa cum era de asteptat, pentru ca stingerea creditului sa fie posibila trebuie indeplinite urmatoarele conditii: intre parti sa fie incheiate un contract de credit, iar bunul oferit pentru stingerea datoriei sa fie unul imobil impotecat in favoarea creditorului pentru garantarea executatii obligatiilor asumate prin contractul de credit.

Deputatul PNL Daniel Zamfir joaca rolul de inititator al proiectului de lege si a declarat ca initiativa vine in ajutorul celor aproximativ 800.000 de familii ce se afla in imposibilitatea de a-si mai plati ratele catre banci, intrucat salariile lor sunt mai mici decat erau la vremea cand au obtinut creditele.

Sursa foto Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top