Connect with us

Revistateo.ro

Legea salarizarii unitar. Tichetele de masa, inlocuite

Stiri

Legea salarizarii unitare. Tichetele de masa, inlocuite

Dezbaterea privind legea salarizarii unitare este in plina desfasurare. Intrarea in vigoare a legii a fost amanata pentru ca exista o serie de amendamente care trebuie intens discutate si inteles de societate.

Tichetele de masa, inlocuite

Proiectul legii de salarizare facut public luni de partidul de la guvernare prevede inlocuirea tichetelor de masa in forma lor fizica. Acestea vor fi schimbate cu o indemnizatie pentru hrana la nivelul a doua salarii minime, anuale. Exceptia vor face parte personalul din aparare, ordine publica si siguranta nationala.

In articolul 18 din Legea Salarizarii unitare este reglementata situatia tichetelor de masa, scrie Mediafax. Ordonatorii de credite pot sa acorde „indemnizatii de hrana anuale la nivelul a doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, cu exceptia personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala care, potrivit legii, beneficiaza de drepturi de hrana, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, republicata”, mai scrie Mediafax.

CITESTE SI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

CITESTE SI: Cine primeste tichete cadou de Paste

Articolul 44 prevedea abrogarea unor dispozitii, una dintre ele fiind referitoarea la acordarea tichetelor de masa salariatilor din sistemul bugetar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top