Naturiste
Lichiorul care iti trateaza inima
Stiai ca iti poti trata inima cu lichior? Si nu vorbim de orice fel de lichior, ci de unul preparat din fructe care se gasesc pe orice campie.
Fructele acelea care seamana cu prunele, dar nu sunt prune, spinoase, care cresc salbatic peste tot sunt benefice pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Se numesc porumbe si cresc in porumbar (Prunus Spinosa), facand parte din familia rozaceelor.
Pentru prepararea lichiorului de porumbe, esential pentru inima, ai nevoie de:
1. 1 kilogram de porumbe coapte;
2. 3,200 litri de gin;
3. 1 baton de vanilie;
4. 1 lingurita rasa de cuisoare;
5. 2 lingurite de cardamon;
6. 250 grame de apa;
7. 1 litru de apa.
CITESTE SI: Descopera-ti BOLILE prin 5 METODE ULUITOARE! Cum te poti consulta singur
CITESTE SI: Verdețurile, SPAIMA bolilor de inimă
Cum se prepara:
1. Alege cu mare atentie porumbele (sa nu fie prea coapte, prea moi sau stricate pe parti).
2. Daca gerul de afara nu le-a prins, pune-le in congelator. Frigul „dezleaga” taninurile si le face mai eficiente.
3. Pune porumbele cu ginul intr-o sticla de 5 litri, peste care e bine sa torni cardamon sau piper (insa foarte putin).
4. Sparge 20 de samburi de porumbe cu ciocanul si adauga-le in sticla.
5. Tine vasul la loc luminos timp de doua luni de zile si amesteca din cand in cand continutul. Filtreaza apoi lichidul intr-un castron mai mare.
6. Pune zaharul la fiert intr-un litru de apa pana observi ca se dizolva, apoi adauga-l in lichior.
7. Lichiorul se toarna in sticle curate de 1 litru (in functie de cata cantitate reusiti sa obtineti). Lasa-l la loc intunecat timp de 3 luni, la loc intunecat si racoros. Se consuma cate un paharel in fiecare zi.
Lichiorul de porumbe este foarte bun pentru persoanele cu probleme cardiovasculare. Aceasta bautura semi-alcoolica previne o serie de afectiuni printre care atacurile de cord sau subrezirea arterelor.
Flavonoizii si taninurile din porumbe sunt foarte buni pentru eliminarea grasimii de pe vasele de sange, acestia curatand in intregime locurile unde se depun reziduuri periculoase.
Sursa foto: medicinenet.com, blog.drinkingstuff.com, magazinsalajean.ro