Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

UPDATE: MANDAT DE ARESTARE pentru unul din patronii clubului! Bilantul mortilor A FOST ACTUALIZAT! LIVE TEXT: INCENDIU intr-un club din Bucuresti – 31 de morti si 183 raniti

30 persoane au murit în urma unui incediu, care a avut loc, vineri seară, în clubul Colectiv din Bucuresti, unde la acel moment se aflau aproximativ 400 de oameni.

22:45: A fost retinut si cel de-al treilea patron!

21:39: Galatenii au aprins lumanari pentru victimele care au murit in clubul Colectiv.
colectiv-2
Lumanari aprinse pe faleza Dunarii

colectiv-3
Campusul Studentesc din Galati

UPDATE, 21:11: Barladenii au iesit sa aprinda lumanari in memoria victimelor din clubul Colectiv.
colectiv-1

UPDATE, 2 noiembrie, 20:44: A fost retinut si cel de-al doilea patron al clubului Colectiv.

UPDATE, 2 noiembrie, 18.45. Procurorii au emis mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv. El este acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

UPDATE, 2 noiembrie, 17.05. Victima neidentificata de la Spitalul de Arsi a murit. Numarul deceselor a ajuns la 31.

UPDATE 17:20 Inca o victima a murit la Spitalul Bagdasar Arseni! Alexandra Matache este numele ei.

UPDATE 13:00 – Managerul spitalului Bagdasar-Arseni a declarat ca au reusit sa faca fata cu brio solicitarilor venite in urma tragediei din clubul Colectiv datorita personalului medical care a venit in numar mare de indata. „Putem asigura ingrijirea pacientilor la standardul in vigoare”.

„Incercam sa limitam progesele leziunilor, care din nefericire sunt evolutive.”

„Suportul de reanimare este asigurat prin deschiderea unui nou departament, care ne-a ajutat sa facem fata acestui val”

„Situatia unui numar de 7 pacienti este dramatica, suprafata arsa a corpului este de minimum 30%, ceea ce face ingrijirea lor sa fie o problema delicata, dar care intruneste la ora actuala toate conditiile.”

„Marele risc pentru pacienti este contaminarea externa, datorita arsurilor care pot genera infectii”, detalii pe Fresh24.ro

UPDATE 12:58 – A fost publicata o lista a cluburilor ce pot reprezenta un pericol, momentan este doar pe Bucuresti

UPDATE 1 NOIEMBRIE 2015

 

MAI JOS PUTETI CITIT TOATE UPDATE-URILE DIN DATA DE 30 SI 31 OCTOMBRIE

UPDATE 19: 28 – Se schimba legea, Raed Arafat anunta masuri dure pentru patronii care nu se conformeaza cu normele de siguranta

UPDATE 18:59 – Programele televiziunilor au fost modificate, avand in vedere ca este zi de DOLIU NATIONAL

UPDATE 18:04 – Tragedia Colectiv prin ochii unei asistente: „Am urme de piele arsa, pe mine, pe echipament”

UPDATE 18:00 – O alta tragedie in lume, 200 de morti dupa ce un avion s-a prabusit

UPDATE: 23 DE PERSOANE DECEDATE IDENTIFICATE

LISTA DECEDATI

UPDATE: Declaratie martor club Colectiv: „Am văzut o mare gramada de oameni PRABUSITI UNII PESTE ALTII!”

UPDATE: Declaratii de la Spitalul Universitar: „Victimele sunt in stare critica. Nu ne putem pronunta…”

UPDATE: INCENDIU COLECTIV: Declaratii de la Spitalul de Arsi – „Decesul ii pandeste la fiecare pas!”

UPDATE: Declaratie CHEIE de la un martor: „NU A FOST NICIUN SPECTACOL PIROTEHNIC!”

UPDATE: Toate balurile bobocilor au fost suspendate! Mai mult, Inspectoratul Scolar al Capitalei cere tuturor unitatilor de invatamant din Bucuresti sa verifice localurile, cluburile in care vor fi organizate petreceri si baluri ale elevilor pe viitor.

UPDATE: Dupa tragedia care a avut loc vineri seara in Club Colectiv, premierul Victor Ponta a cerut, sambata, demararea unor verificari „la maximum prevăzut de lege” in cazul cluburilor de pe intreg teritoriul tarii.

UPDATE: DECLARATII ACUM LA PALATUL VICTORIA

UPDATE 7:15 – STAREA DE SANATATE A RANITILOR

UPDATE 05:30 – Doneaza sange pentru victimele clubului Colectiv, afla de AICI care sunt conditiile si unde poti face asta. Important de spus ca se poate dona sange dupa ora 8.00.

INCENDIU intr-un club bucurestean de la  oschela unde erau artificii. Bilant provizoriu: 27 de morti si 180 de raniti.

UPDATE 04:50 – Asa a inceput totul UITE AICI imaginea care arata cum a luat foc clubul

UPDATE 04:36 – EL este responsabil pentru aceasta tragedie

UPDATE 03:25 – PIEDONE NU STIE NIMIC DESPRE ADMINISTRATORII CLUBULUI COLECTIV

UPDATE: 02:46 – Se confirma cei 27 de morti si se aproximeaza un numar de 180 de raniti.

02:07 – LISTA PERSOANELOR AFLATE IN SPITALE O GASITI AICI

01:27: „Jandarmeria nu a vrut sa ma ajute sa caram oamenii”, este prima acuzatie adusa in cazul tragediei de la clubul Colectiv, adusa de Andra Ratiu, martor, intr-o interventie telefonica in direct la Antena 3.

Ai imagini sau informatii despre ce s-a intamplat cu adevarat in club? Suna acum la 0756 108 933 sau trimite un email la adresa redactie@teotrandafir.com

No comment:

01:25: 24 dintre victime au fost transportate la Bagdasar Arseni – SURSE OFICIALE

01:20: Andra Ratiu, martor: Eram pe canapea si am vazut o flacara iesind din clubul Colectiv. Am mers cu iubitul meu sa mergem sa ajutam. Incercam sa ii linistesc. Imediat o sa vina salvarea. Chiar m-am certat, am injurat pentru ca nu venea nimeni. Au venit dupa 30 de minute. A venit o singura Salvare unde am inghesuit 6 persoane.

Au incercat sa sparga usa din termopan ca oamenii sa poata iesi, sa ia aer.

01:16: Clubul Colectiv are autorizatie din luna ianuarie a acestui an. Ultimul control a fost facut in luna octombrie 2015. Clubul nu avea iesiri de urgenta.

UPDATE 01:14 PRIMELE FOTOGRAFII DE LA CLUBUL COLECTIVE, LOCUL UNDE A AVUT LOC TRAGEDIA – PE FRESH24.RO

UPDATE 01:12: 180 DE RANITI, OFICIAL! Interventia la fata locului a fost incheiata

UPDATE 01:01: Coincidenta bizara: Single-ul de pe noul album al goodbye to gravity se numeste „The Day We Die” (Ziua in care murim)

UPDATE 00:50: Ministrul Apararii, Mircea Dusa: Am alarmat plutoanele de deblocare si salvare pentru a interveni daca este necesar. Am pus la dispozitie toate capacitatile noastre. In urma redistribuirii care se va face, suntem gata sa primim raniti la Spitalul Militar. Medicii militari se afla la spital si sunt pregatiti pentru a primi raniti.

UPDATE 00:46: Din ce am inteles, intubatii care sunt in spitale nu sunt intr-o stare fericita, sustine primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

UPDATE 00:45: Am fost martorul unor relatari ale unor indivizi care au fost acolo. Vorbeau cu jandarmeria si salvarea. A fost un joc pirotehnic acolo. Numarul mortilor ar fi mult mai mare. Din ce am auzit in statiile lor, numarul ar fi mult mai mare, spune un bucurestean. Unul din jandarmi spunea ca sunt peste 30-40. Asta spuneau acum o ora, in jurul ore 23, 23 si ceva.

UPDATE 00:41: Klaus Iohannis declara ziua de maine zi de doliu national in urma evenimentului nefericit petrecut vineri seara.

UPDATE 00:39: 0212069291 este numarul de informare. La acest numar se va putea suna pentru a afla informatii pentru ca majoritatea decedatilor nu au acte asupra lor, anunta Arafat. Este o linie rosie pentru rude si prieteni

UPDATE 00:37: Spitalul de Arsi confirma ca a primit 95 de victime, pana in acest moment.

UPDATE 00:36: Oprea: O parte din raniti au ajuns la spitale particulare.

UPDATE 00:26: Un nou bilant cutremurator al incendiului din clubul Colectiv: 40 de morti.

UPDATE 00:25: Prima imagine din clubul mortii:
explozie-1

UPDATE 00:21: Reactia presedintelui Klaus Iohannis: „Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal.

În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie.

Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate.

Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, a scris presedintele pe Facebook, noteaza fresh24.ro

UPDATE 00:18: Alin Grajdan, martor al tragediei: Era o pauza dintre piese, au dat cu artificii de final. Eram in spatele unui stalp, flacarile urcau spre tavan. M-am decis sa fug spre usa fara sa ma mai uit inapoi. Mi-am tras prietenii care erau langa mine si asa am supravietuit. Va garantez ca a fost un spectacol pirotehnic.

UPDATE 00:17: Cum suna anuntul de la lansarea unui album rock care s-a transformat intr-o tragedie: „Bucurestenii de la Goodbye To Gravity isi lanseaza astazi albumul „Mantras of War” in Club Colectiv. Cu aceasta ocazie, “astronautii” au pregatit un show memorabil, cu invitati speciali si multe alte surprize.”

UPDATE 00:12: Alin Pandaru, participant la petrecere: La finalul unei melodii s-au dat efecte pirotehnice de pe scena. Un stalp a luat foc de la aceste efecte, dupa ce s-a aprins un burete de pe el. S-a creat imbulzeala la iesire. Unii au cazut, au cazut altii peste ei. Nu s-a prabusit niciun tavan. A fost mult fum si majoritatea au murit pentru ca erau intoxicati.

UPDATE 00:09: Gabriel Oprea: Este alarma generala in Ministerul de Interne. Sunt 25 de morti.
Raed Arfat: Au intervenit 11 masini de pompieri, 28 masini SMURD, 29 masini Ambulanta. S-a incercat resuscitarea mai multor victime, din pacate fara succes, din cauza intoxicatiei cu fum. 88 de persoane au fost transportate la spitale. Au fost transportati la toate spitalele de urgenta.

UPDATE 00:08: Ministrul Sanatatii: S-a instituit o celula de criza. Victimele au fost transportate la Floreasca, Spitalul de Arsi si Universitar. E un NUMAR FOARTE MARE DE VICTIME, DIN PACATE!

UPDATE 00:02: Toate salile din camera de garda de la Spitalul Floreasca sunt pline cu arsi. Momentan au ajuns 50 de persoane si continua sa vina.

UPDATE 23:58: Un reporter Antena 3 spune ca a mai vazut inca 3 persoane scoase din club, care ar fi moarte. Bilantul depaseste acum 20 de morti.

UPDATE 23:57: Clubul era construit in fosta fabrica Pioneru. Incendiul a pornit de la un stalp improvizat din club. La petrecerea de Halloween se aflau si minori.

CITESTE PE FRESH24 MAI MULTE DETALII

Raed Arafat confirma ca ar fi vorba despre 18 morti. Peste 50 de persoane au fost arse.

Explozia ar fi fost provocata de focuri de artificii. Tinerii participau la o petrecere de Halloween.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, în acest moment pompierii încearcă să stingă incendiul şi să evacueze persoanele rămase în incinta clubului.

Mai multe ambulanţe au preluat victimele şi le-au transportat la diferite spitale din Capitală.

CITESTE PE FRESH24 MAI MULTE DETALII

3 Comments

3 Comments

  1. ringo

    2015-10-31T08:53:08+02:00 at 2015-10-31T08:53:08+02:00

    cine raspunde!! UNDE SUNT CONTROALELE PREVENTIVE?

  2. woe

    2015-10-31T23:59:26+02:00 at 2015-10-31T23:59:26+02:00

    Eu am dus de la club la ambulante trei persoane cu arsuri mari, una dintre ele este Teofora Maftei. Minim jumatate de ora dupa incendiu, au fost maxim 3 ambulante in Piata Bucur si o singura doctorita, cred si o ambulanta inauntru, stateau arsii ciorchine pe ambulante iar asistentele incercau sa faca triaj.
    Organele de interventie erau varza, prima data au trimis pompierii cu masinile cat casa care au blocat curtea, in loc sa se ingrijeasca de resuscitare. Au transmis aiurea la 112 adresa de interventie, spunand Strada Tabacarilor 7, la acea adresa se afla cealalta iesire din fosta fabrica, blocata aproape permanent, in spatele acelei porti erau inca minim 3-4 ambulante care aveau echipament de resuscitare si cautau disperate adresa, poate mai salvau 5-6 oameni daca ajungeau unde trebuie. Adresa corecta pt. interventie, pe care poti sa o pui pe gps si sa ajungi unde trebuie, este strada Tabacarilor 1 sau 2. Responsabilii cu organizarea interventiei, de la IGSU, varza, habar n-au sa se orienteze in teren, au blocat curtea si intrarea in fabrica, abea am eliberat-o cu mana civila pt. ambulante, dar a fost tarziu, ca au reusit sa ajunga mai multi doctori cu resuscitarea si oxigenul in spate, carate de la poarta.

  3. simona

    2015-11-01T12:47:17+02:00 at 2015-11-01T12:47:17+02:00

    Nu au fost chiar varza, adresa clubului e Tabacarilor 7, probabil asa s-a anuntat… de unde sa stie?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top