Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre crima de la Dristor 1: „Într-un fel, femeia aceasta nu are nicio vină”

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit despre crima care a șocat Capitala pentru teotrandafir.com.

Ce susține Liviu Chesnoiu

„Dacă analizăm fizionomia femeii suspecte atunci când a fost asaltată de reporteri, momentul în care a întors privirea către ei, vedem cum chipul trăda, arăta un fel de durere împietrită.

Ce pot spune, cu informațiile pe care le am până acum, este că, foarte probabil, această femeie avea o problemă psihică..

CITESTE SI: Un martor al crimei de la metrou RUPE TĂCEREA. Detalii îngrozitoare

Tatăl tinerei ucise la metrou, declarații incredibile. Pe cine dă vina

Mărturii ÎNGROZITOARE – Criminala de la metrou ar fi încercat să mai ucidă și într-o stație de tramvai

Crimă la metrou! Declarațiile șocante făcute la secția de poliție și motivul pentru care a făcut acest gest. Femeia a încercat de două ori să ucidă

O femeie care a suferit și pe care nimeni nu a ajutat-o. Trebuie să înțelegem că oamenii cu probleme psihice nu se pot ajuta singuri. Cei din jur pot observa și îi pot trimite către ajutor specializat.

În mod normal, ideal, medicul de familie observă și trimite suferindul psihic la psiholog… Dacă psihologul descoperă că e nevoie, îl trimite mai departe la psihiatru, care începe tratamentul, inclusiv medicamentos.

Iar tratamentul, mai apoi, trebuie monitorizat. Dar aceste lucruri nu s-au întâmplat. Într-un fel, femeia aceasta nu are nicio vină, pentru că nimeni n-a văzut-o, nimeni n-a ajutat-o, nimeni n-a tratat-o.

Și așa se plimbă printre noi criminali în serie, oameni are nu se pot trata singuri. Fac rău fără să își dorească să facă rău, fără să își dea seama că fac rău. Într-o țară civilizată, o astfel de femeie nu s-ar fi plimbat pe la metrou.

Într-o țară civilizată, ar exista o lege a sănătății psihice. Dacă nu vom avea așa ceva, vom tot vedea astfel de drame și le vom tot comenta în media. Reputatul psihiatru Florin Tudose estima că 20% din români au probleme psihice…

Și nu știu. Nu sunt diagnosticați, nu sunt tratați. Cum spuneam, medicul de familie nu îi trimite la psiholog care, la rându-i, să îi trimită la psihiatru. Acești oameni sunt niște pericole! Dar nici ei nu știu asta.. Sunt abandonați, părăsiși de cei apropiați și de societate.

Încă un lucru: ce s-a întâmplat acum la metrou mie mi-a dat de gândit… Oamenii filmau… Înțeleg că victima a încercat să se ridice pe peron, suspecta a împins-o la loc secunde bune și nimeni nu a intervenit.

Moare omul lângă noi și noi filmăm, suntem martorii morții! Eventual, publicăm imaginile pe rețele de socializare. Așa, să luăm like-uri.. Nu mai există empatie, compasiune, uneori parcă trăim în lumi virtuale, paralele…”

Povestea femeii suspectată de crima de la metrou. Cine este și ce le-a declarat anchetatorilor

Oamenii legii încearcă să afle motivele care au împins-o pe femeie să comită crima oribilă de la metrou. Femeia a fost audiată ore în șir și pe toată durata, ea a fost incoerentă, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informație despre faptele comise.

Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia are probleme psihice. Ea a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, dar a negat.

Ea le-a spus anchetatorilor că nu are o locuinţă şi că a dormit de mai multe ori în Gara de Nord. În plus, a declarat că în ultima perioadă a locuit la un prieten, fără a le putea indica anchetatorilor adresa acestuia. Ea a spus că nu ştie adresa, dar ştie să ajungă acolo, potrivit news.ro.

Care ar fi motivele care ar fi împins-o să comită crima

O ipoteză pe care se merge este că femeia a avut un conflict la serviciu, cu fosta ei șefă, iar din acest motiv ar fi prins ură pe femei. Nu este exclus nici ca femeia să aibă probleme psihice, anunță Libertatea.ro.

Femeia nu a fost foarte cooperantă cu anchetatorii, care încă nu au reușit să afle motivele care au împins-o să comită gestu. „Eu sunt în poze. N-am făcut nimic”, a fost singura declarație pe care a făcut-o în fața anchetatorilor, au declarat surse judiciare pentru Libertatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top