Connect with us

Revistateo.ro

Un nou val de scumpiri vine peste români. Care sunt alimentele care se vor scumpi

Online

Lovitură dură pentru români! Un nou val de scumpiri va face ravagii în buzunare

O nouă veste tristă pentru români! Un val de scumpiri va face ravagii în buzunarele românilor. Dragoș Frumosu, de la Sindicatele Industria Alimentară, spune că urmează o creștere a prețurilor alimentelor de la rafturi.

Dragoș Frumos spune că principala ca principala cauză care duce la creșterea prețurilor este deprecierea cursului leu – euro. De asemenea, el spune că prețul cărnii va fi cel mai influențat de deprecierea leu – euro.

Specialiștii avertizează: Ce alimente se vor scumpi și cu cât

Specialiștii trag un nou semnal de alarmă și ne avertizează cu privire la apariția unui nou val de scumpiri care ne va da viața peste cap. Vorbim despre alimente de bază care, în scurt timp, vor ajunge la prețuri foarte mari.

“Creşterea unor preţuri va bântui asupra noastră, asupra tuturor românilor. Ce este cel mai dăunător pentru alimente este deprecierea cursului leu- euro.”, a spus Dragoș Frumosu.

CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru români. Taxa care a fost eliminată. Ce se întâmplă, totuși, cu pensiile

De asemenea, el spune că aceste scumpiri se regăsesc în prețul materiei prime, iar noi importăm foarte multă materie primă.

„Importăm foarte multă materie primă şi aceste creşteri se regăsesc în preţul materiei prime, în costul transportului pe kilometru şi la comerciant, care consumă foarte multă energie electrică şi nu numai.

Ceea ce spuneam cu deprecierea cursului leu-euro.. va avea o mare influenţă asupra preţului cărnii şi preparatelor din carne. Importăm carne de vită, importăm 20% din laptele necesar proceesării pentru produsele lactate.

A fost acea criză a untului, tot aşteptăm de vreo trei luni un răspuns de la Consiliul Concurenţei, dar văd că nu îl mai dau.

Preţul a crescut cu peste 20% şi eu cred că la nivel european este o criză crescută arbitrar. Încă este criza untului, preţul e în continuare acelaşi”, a mai spus Dragoş Frumosu, de la Sindicate Industria Alimentară, potrivit bugetul.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top