Stiri
Lovitură pentru românii din Diaspora! E vorba de locurile lor de muncă
Lovitură pentru românii din Diaspora! Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană poate produce efecte nedorite pentru cei care lucrează în această țară sau vor să se stabilească acolo cu munca.
Românii din Diaspora, afectați de Brexit?
Brexit-ul a fost declanșat pe 29 martie 2017, iar preocuparea momentului este ce se va întâmpla cu străinii care lucrează sau doresc să muncească în Anglia.
Politicile de migrație ar putea suferi modificări, spun tot mai mulți analiști și jurnaliști prestigioși din Europa.
Viitorul Uniunii se află într-un con de umbră. Unul dintre motivele principale care au stat la baza deciziei majoritare la referendumul pentru Brexit a fost, din păcate, şi promovarea ideii ca migraţia forţei de muncă din statele est-europene ar afecta piaţa muncii din Marea Britanie.
Continuând pe aceeaşi temă, Manifestul Partidului Conservator pentru alegerile din iunie 2017, propus de primul-ministru Theresa May, care are toate şansele de a obţine o nouă majoritate parlamentară, reia şi întăreşte promisiunea ca, după Brexit, cota netă de imigraţie în Marea Britanie să fie redusă la 100.000 de persoane anual.
Acest lucru trebuie citit în paralel cu poziţia clar exprimată a premierului britanic, şi a negociatorilor cu Uniunea Europeană, că între limitarea libertăţii de mişcare, şi accesul la piaţa europeană, primul factor este mai important”, a precizat avocatul Ioan-Luca Vlad pentru site-ul avocatnet.ro.
Cu alte cuvinte, limitarea accesului pe piața muncii este o posibilitate cât se poate de reală, mai ales dacă vorbim despre cei care intenționează să ajungă în Regat.
„Este aproape sigur că, după Brexit, odată ce Marea Britanie va fi eliberată de constrângerile libertăţii de mişcare, accesul pe piaţa muncii din Regatul Unit va fi reformat, cel puţin în sensul limitării accesului noilor lucrători”, mai spune același avocat pentru site-ul sus menționat.
„Invocarea, de către guvernul britanic, a articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, permite iniţierea negocierilor privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar nu presupune o schimbare iminentă de statut pentru cetăţenii români care trăiesc şi muncesc legal în Marea Britanie”, a transmis MAE în contextul declanșării Brexitului.
CITEȘTE ȘI: Se acordă stimulent financiar pentru căsătorie
Veste bună pentru tinerii care vor să facă marele pas! Se acordă stimulent financiar pentru căsătorie în cuantum de 1.500 de lei. Hotărârea a fost luată de Primăria Generală a Capitalei. Aceasta figurează pe ordinea de zi din data de 18 mai.
Stimulent financiar pentru căsătorie
‘Se aprobă acordarea unui stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc. Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti, pe baza unei cereri, precum şi a unei copii conform cu originalul certificatului de căsătorie’, prevede proiectul, scrie capital.ro.
Banii pot fi solicitați în termen de 45 de zile calendaristice de la data nunții. Printre documentele esențiale care trebuie prezentate se află certificatul de căsătorie care să ateste evenimentul. Cererile se pot depune la sediul CTMB de către unul dintre soți.
Principala condiție este ca cel puțin unul dintre soți să se afle la prima căsătorie și să aibă reședința pe raza municipiul București. De asemenea, se acordă stimulentul pentru cei care au vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.
‘Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilităţii fiind 25-29 ani, cu valorile de 77,3, respectiv 67,8.
Dată fiind această situaţie, tinerii trebuie sprijiniţi de către stat în a-şi forma familii devenind astfel mai responsabili de la vârste timpurii’, prevede acelaşi document, semnat de primarul general, Gabriela Firea.