Connect with us

Revistateo.ro

Lucruri care ne dau mintea peste cap

Sanatate

Lucruri care ne dau mintea peste cap

Lucruri care ne dau mintea peste cap.

Lipsa exerciţiilor fizice. Pe lângă faptul că îţi dau un tonus muscular bun, exerciţiile fizice îţi influenţează şi buna dispoziţie şi te ajută chiar să reduci simptomele depresiei. Nu spune nimeni să stăm cu orele la sală, dar un program de 15 minute de activităţi fizice zilnice ne poate ajuta mai mult decât credem.

Lipsa somnului. Nu are rost să enumerăm toate dezavantajele care vin cu un somn precar. Pe lângă stresul care intervine involuntar, cu timpul, persoanele care suferă de insomnii ori pur şi simplu nu dedică suficient timp pentru odihnă , vor suferi de depresie ori anxietate. Ca soluţii, specialiştii ne recomandă să reducem cantitatea de cafeină, mai ales după-amiaza şi seara şi să lăsăm telefonul şi tableta deoparte în momentul în care ne băgăm în pat.

Gândurile care nu-ţi dau pace. Dacă te vei gândi prea mult la ceva, creierul tău va începe să reacţioneze într-un mod negativ, iar organismul tău va percepe asta ca pe un pericol şi va începe să secrete adrenalina şi cortizol. Aşadar,încearcă pe cât posibil evitarea unor astfel de gânduri şi concentrează-te asupra celor care te relaxează.

Munca în exces. Orele petrecute în plus la locul de muncă pot da naştere unor probleme psihice grave. Un studiu efectuat de cercetătorii din Marea Britanie a demonstrat că persoanele care lucrează mai mult de 11 ore pe zi au şanse duble de a face o depresie. Încearcă pe cât posibil să dedici din timpul tău preţios şi familiei ori prietenilor, dar şi activităţilor care îţi fac plăcere.

Obsesivitatea. Multe persoane îşi impun standarde foarte mari din dorinţa de a ajunge cât mai sus, doar că de multe ori ajung să fie dezamăgite de performanţele lor. Încearcă să-ţi stabileşti scopuri uşor de atins şi cât mai realiste şi acceptă greşelile ca pe un lucru din care ai ce învăţa.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top