Connect with us

Revistateo.ro

Lucruri incredibile pe care nu le stii despre corpul tau

Stiri

Lucruri incredibile pe care nu le stii despre corpul tau

Corpul nostru ascunde o serie de secrete pe care nici nu le banuiesti la prima vedere. Descopera cateva dintre minunile despre care nu ai mai auzit pana acum:

1. Stiai ca… majoritatea oamenilor respira pe cate o nara, pe rand? Tesuturile erectile din nas umfla incet tesutul dintr-o nara apoi il micsoreaza tesutul din cealalta nara. Respiratia prin nari se schimba automat o data la 4 ore, cate o nara, pe rand. Daca esti racit, de exemplu, si ai nasul infundat, e posibil sa respiri pe o singura nara.

2. Stiai ca… e sanatos sa mananci muci? Acest obicei vine din copilarie, cand micutii, curiosi din fire baga tot ce prind in gura, inclusiv mucoasele nazale. Se pare ca mucii contin antigeni care intaresc sistemul imunitar impotriva anumitor bacterii, ceea ce inseamna ca mancatul de mucus nazal te face mai sanatos.

3. Stiai ca… singuratatea este o durere fizica? Atat singuratatea cat si durerea fizica sunt procesate in aceiasi regiune a creierului . Deci in acelasi fel in care aveti o constanta dorinta de a evita durerea fizica aveti si o dorinta de a comunica si a socializa cu altii pentru a evita durerea intensta de singuratate. Binenteles ca exista momente cand singuratatea este o binecuvantare. Insa omul fiind o fiinta sociala va simti mereu nevoia de a sta printre alti oameni.

4. Stiai ca… nu pot inghiti si respira concomitent? Acest lucru il pot face, culmea, nu persoanele mature, ci doar bebelusi si alte mamifere. Pana la 9 luni, bebelusi pot inghiti si respira in acelasi timp pentru ca este perioada cand cutia vocii coboara mai jos in gat, ceea ce ne permite sa avem o arie extinsa de sunete pentru a vorbi, dar ne rapeste abilitatea de a vorbi si a manca in acelasi timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top