Connect with us

Revistateo.ro

Inca de la nastere, ne nastem cu par pe corp. In afara de limba, buze, talpi si palme, exista par pe toata suprafata corpului.

Cosmetica

Lucruri pe care nu le stiai despre parul de pe corp

Inca de la nastere, ne nastem cu par pe corp. In afara de limba, buze, talpi si palme, exista par pe toata suprafata corpului.

Femeile, mai mult ca barbatii, aleg sa isi indeparteze parul de pe corp prin diverse tehnici. Fie ca este vorba despre epilarea cu laserul, epilatorul, cu lama de ras ori cu ceara, fiecare dintre acestea asigura o piele fina si fara par.
Exista cateva lucruri neobisnuite despre par pe care multa lume nu le cunoaste.

In primul rand, parul de pe cap nu rezista la fel de mult ca parul de pe corp. Motivul este ca are o durata de viata de aproximativ sase luni.

Parul de pe corp are muschi. Acesta are celule musculare. De asemenea, parul de pe corp reuseste sa regleze temperatura. Poate retine caldura atunci cand ne este frig si sa o tina departe atunci cand ne este foarte cald.

In medie, in fiecare zi, cad aproximativ 150 de fire de par. La unele persoane, pot cadea doar 100 de fire pe zi.

Culoarea parului poate fi un indicator al tulburarilor genetice. Femeile blonde tind sa aiba mai mult estrogen decat femeile brunete. De asemenea, blondele tind sa aiba un procent mai mare de deficiente de invatare si degenerare musculara.

In gene se afla mici creaturi. Lucruri pe care nu le stiai despre parul de pe corp

In gene, exista mici creaturi care traiesc printre ele. Sunt acarieni numiti demodex, iar aproximativ jumatate din oameni le au. De obicei sunt inofensive. Insa, in cazuri extreme, pot provoca mancarime si inflamatii.

Parul pubian este, in principal, responsabil de mirosul ciudat din zona intima. Fiecare fir de par are propria glanda sebacee. Acestea sunt responsabile pentru producere transpiratiei si protejeaza impotriva germenilor. De asemena, creeaza mirosul corpului.

De asemenea, parul este responsabil si pentru trimiterea de hormoni care atrag sexul opus. Exista o multime de moduri in care corpul produce hormoni. Acesta este unul dintre ele in care parul de pe corp ne aduce mai aproape de o persoana.

Acest mic PARAZIT traieste pe CORPUL TAU! Nu o sa-ti vina sa crezi UNDE

Acest mic PARAZIT traieste pe CORPUL TAU! Nu o sa-ti vina sa crezi UNDE

Acest mic PARAZIT traieste pe CORPUL TAU! Nu o sa-ti vina sa crezi UNDE

Cateva dintre aceste creaturi microscopice sunt atat de ciudate si de neobisnuite incat e mult mai bine sa nu stim de existenta lor. Spre exemplu, priviti-l pe acesta!

Unul dintre aceste organisme este DEMODEX, un parazit minuscul de pe suprafata tenului, care se hraneste cu foliculi de par.

Demodex masoara numai 1/3 mm si este frecvent intalnit printre sprancene, gene si alti parti ale fetei unde exista radacini de par. Acest parazit este de obicei inofensiv, insa poate produce inflamatii locale serioase mai ales in cazul persoanelor care au pielea foarte sensibila.

Are, de asemenea, capacitatea de a parasi foliculii de par si de a se plimba pe pielea gazdei lor, de obicei pe timp de noapte, atunci cand o pot face in voie pe intuneric.

Din fericire, acestia sunt inofensivi. Pot provoca totusi, ocazional, iritatii si boli ale pielii cum ar fi rozacee anumitor persoane care au un sistem imunitar deficitar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top