Connect with us

Revistateo.ro

Lufthansa continuă greva mâine. 200.000 pasageri, afectați

Stiri

Lufthansa continuă greva mâine. 200.000 pasageri, afectați

Agenția de presă franceză anunță o nouă grevă a companiei nemțești Lufthansa pentru ziua de mâine, pentru zborurile de lung curier iar astăzi după amiază pentru cele de curier mediu.

Este pentru a noua oară când piloții de la Lufthansa intră în grevă, începând din luna august încoace. Motivul pentru care aceștia protestează este condiția ieșirii la pensie, încercând să convingă guvernul să adopte o nouă lege în acest sens. Greva de mâine va începe de la ora 6 (ora 7 ora României) și va dura până seara târziu, la ora 23:59 (ora 00:59, ora României).

Aceasta grevă nu va afecta însă celelalte companii din grup, precum Swiss și Austrian Airlines. Peste 2.000 de zboruri vor fi anulate din cauza grevei de mâine, 200.000 de pasageri care și-au luat deja bileutl, fiind afectați. Cu toate acestea, compania germană spune că va pune la dispoziție pentru 7 zboruri (70.000 de pasageri) piloții de supervizare, care pot pilota avioanele.

Sectorul aeronautic nu este însă singurul în care se ține grevă în Germania, în ultimele zile. Și compania de căi ferate Deutsche Bahn și-a oprit cursele sâmbătă și duminică, în plin sezon de vacanțe de toamnă.

Nu este prima grevă a piloților din Europa în acest an. Pe 1 aprilie 2014, Lufthansa și-a anulat 3.800 de zboruri din cauza unor neînțelegeri între sindicatul piloților și conducerea companiei. Peste 450.000 de pasageri au fost afectați de greva din 1 aprilie. Mai mult, și în România a existat o grevă spontană a piloților de la Tarom, fiind afectate mai multe zboruri interne. Greva celor de la Tarom a avut loc acum o lună, pe 15 septembrie.

În plus, nu mai puțin de zilele trecute, o altă companie germană, Germanwings, și-a înghețat zborurile. Pe 16 octombrie, asociația „Cockpit” a piloților și inginerilor germani au intrat în grevă la miezul zilei, până târziu în noapte. Românii care aveau programate zboruri pe teritoriul Germaniei în acea zi au trebuit să își regândească planurile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top