Connect with us

Revistateo.ro

Dario Fo a murit / foto: Hepta

Stiri

Lumea literaturii, in doliu. Dario Fo a murit

Dario Fo, celebrul scriitor italian, considerat un titan al literaturii universale si laureat al Premiului Nobel, a murit la varsta de 90 de ani.

Dario Fo s-a nascut in 1926 in Lombardia. Dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a studiat artele frumoase la Accademia di Belle Arti di Brera de la Milano.

In 1950, acesta a inceput colaborarea cu RAI, scriind texte satirice pe care le si interpreta ca actor. Colaborarea cu RAI a durat peste un deceniu si a prilejuit numeroase conflicte cu cenzura exercitata de Biserica Catolica. De aceea, Fo a renuntat la ea, dedicandu-se in exclusivitate teatrului, in cadrul companiei intemeiate in 1962 impreuna cu sotia sa, actrita Franca Rame.

Dario Fo a reusit in anul 1997 sa castige prestigiosul Premiu Nobel pentru Literatura.

Corriere della Sera a dezvaluit faptul ca autorul italian a suferit luni intregi din cauza plamanilor, iar in ultimele 12 zile de viata s-a aflat in spital.

Matteo Renzi, prim-ministrul italian, si-a trimis condoleantele in aceasta dimineata.

”Italia a pierdut unul dintre protagonistii uimitori ai teatrului, ai culturii, precum si a vietii civile a tarii noastre. Satira sa, cercetatrile, munca sa si activitarile astistice sunt mostenirea unuia dintre cei mai de seama italieni”, a spus Renzi.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top