Mancaruri
Mamaliga cu branza si ciolan afumat
Ingrediente
-2 l de apa
-500 g malai
-100 g unt
-500 g ciolan afumat
-400 g branza proaspata
-400 g telemea de oaie
– 100 g smantana
– 1 ceapa
Mod de preparare
Se pun cei 2 l de apa la fiert impreuna cu 50 g unt si o mana de malai. Cand apa fierbe se adauga restul de malai si se amsteca foarte bine.
Se lasa la foc mic timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp se taie ciolanul cubulete si se frige intr-o tigaie. Cand s-a rumenit se stinge focul. Branza proaspata se amesteca cu cea telemea.
Intr-un vas de yena se adauga putin unt si se ung peretii vasului. Se aseaza prima oara un strat subtire de mamaliguta, apoi unul de branza, iar mamaliguta, stratul de ciolan afumat, iar mamaliga si la final un strat de branza.
Se pune untul ramas deasupra si se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste fierbinte cu smantana deasupra si cu o ceapa alaturi. Pofta buna!