Connect with us

Revistateo.ro

reduce colesterolul rau

Mic Dejun

Mananca acest aliment la micul dejun, ca sa reduci colesterolul „rau”

Atunci cand preventia bolilor cardiovasculare devine o prioritate pentru tine, nu uita ca daca mananci cele mai sanatoase alimente la micul dejun, acestea pot sa reduca nivelul colesterolului.
Bolile cardiovasculare pot fi declansate de nivelul mare al colesterolului „rau” sau LDL.

Cu toate acestea, daca vei manca la micul dejun fulgi de ovaz, asa cum recomanda medicii nutritionisti, vei descoperi ca alimentul poate sa reduca colesterolul. Colesterolul este o substanta grasa, cunoscuta si sub numele de lipide, si este vital pentru functionarea normala a organismului.

In timp ce nivelul colesterolului „bun” sau HDL este benefic pentru organism, prea mult colesterol LDL („rau”) poate duce la boli cardiovasculare. Cu toate acestea, studiile au aratat ca anumite alimente pot sa reduca nivelurile „nesanatoase” si periculoase ale colesterolului.
De exemplu, o cercetare publicata in jurnalul „Nutrition Review” a constatat ca un consum regulat de fulgi de ovaz (lasati la inmuiat peste noapte) poate duce la o reducere a nivelului colesterolului, intre 5 si 10%.

Acest lucru se datoreaza unui tip de fibra solubila pe care o contin fulgii de ovaz (beta-glucanul), care stimuleaza sistemul imunitar si optimizeaza raspunsul imun al corpului in fata bolilor si infectiilor. Mai mult, s-a observat ca fulgii de ovaz ajuta digestia si reduc poftele alimentare.
Un studiu din 2015 a descoperit ca un consum egal cu 40 de grame de fulgi de ovaz, zilnic, a dus la o scadere a profilului lipidic si a profilului glicemic care erau asociate cu scaderea in greutate.
Asa ca nu este de mirare ca fulgii de ovaz lasati la inmuiat peste noapte au devenit cel mai bun mic dejun al momentului.

Cum prepari fulgii de ovaz inmuiati

Micul dejun alcatuit din fulgi de ovaz se face prin lasarea la inmuiat, peste noapte, a fulgilor de ovaz (de obicei, in lapte de vaca sau in alt tip de lapte, precum cel de migdale). Fulgii, o data ce au fost amestecati cu laptele, se lasa la frigider, astfel incat sa poata sa absoarba lichidul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mic Dejun

To Top