Inedit
Mananca rosii proaspete de Craciun cu ajutorul mustarului. Iata ce trebuie sa faci
Rosiile romanesti inca se gasesc in toate pietele, iar in timpul iernii ne este dor de gustul lor inconfundabil si am vrea sa le mancam si atunci.
Daca vrei ca in seara de Revelion sa consumi rosii proaspete ca si cum abia le-ai cumparat, ei bine, iti propun un truc pe care il poti folosi si tu chiar de astazi.
Pentru ca este un secret pe care il fac de ani de zile, astazi a venit timpul sa ti-l dezvalui si tie si iti garantez ca toata lumea va fi uimita atunci cand va gusta acele rosii.
Ei bine, peste cateva luni, vei observa ca rosiile se vor pastra proaspete si tari, ca si cum le-ai fi cules din gradina in acea zi.
Pentru a avea succes, incearca sa folosesti rosii de marime medie, fara lovituri si , pe cat posibil, sa aiba codite.
Nu ai nevoie de apa, de sare sau de otet, ci de un ingredient pe care cu siguranta ca il folosesti des in bucatarie si ii iubesti gustul.
Iti propun sa folosesti borcane de trei litri, in care sa intre suficiente rosii pentru a le consuma la o masa alaturi de familia ta.
Iata ingredientele de care ai nevoie:
-un borcan de trei litri
-rosii – cat incap in borcan
5-6 linguri de praf de mustar.
Modul de preparare:
Sterilizeaza bine borcanele. Urmatorul pas este sa speli si sa usuci foarte bine rosiile, de preferabil cu o carpa uscata sau cu servete de bucatarie.
Cu o lingura uscata, presara pe fundul borcanului praf de mustar si incepi sa asezi usor, fara a vatama, rosiile uscate.
Incearca sa nu strivesti rosiile si sa nu le inghesui in borcan.Dupa fiecare rand de rosii, presara mustar pe rosii.
Dupa ce ajungi cu aranjarea rosiilor pana sus, inclina usor borcanul si rostogoleste-l pentru ca mustarul sa se distribuie uniform printre toate rosiile.
Infileteaza bine borcanul si apoi asaza-l intr-un loc intunecat si racoros.