Connect with us

Revistateo.ro

Mâncarea fierbinte favorizează apariția cancerului. Medicii trag un semnal de alarmă.

Sanatate

Mare atenție! Mâncarea fierbinte favorizează apariția cancerului. Medicii avertizează

Medicul Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, atrage atenția asupra unui lucru pe care îl facem cu toții. Medicul a vorbit despre legătura unui anumit tip de cancer și alimentele fierbinți.

Mâncarea fierbinte favorizează apariția cancerului

„Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune.

În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere. De exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.

CITEȘTE ȘI: Tipul de cancer care afectează peste 4.000 de românce anual. Medicii trag un semnal de alarmă

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul. Vorbim de mâncăruri foarte fierbinți.

Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei.”, a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, potrivit dcnews.ro.

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu este președintele Societății Române de Chirurgie, coordonatorul unui recent Tratat de Patologie și chirurgie esofagiană. De asemenea este și șeful Clinicii chirurgicale de la Spitalul Sfânta Maria din București.

Medicul a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate” realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, presedinte al Academiei de Științe Medicale.

Recomandare: Avertisment dur din partea specialiștilor: vopseaua de păr crește riscul de cancer

Medicii transmit un avertisment pentru femeile care își vopsesc părul: vopseaua de păr crește riscul de cancer. Specialistul britanic spune că femeile ar trebuie să-și vopsească părul de cel mult cinci ori pe an. În caz contrar, ele sunt predispuse la cancer de sân.

De ce vopseaua de păr crește riscul de cancer
Potrivit unui studiu realizat de chirurgul Kefah Mokbel din Londra, femeile care își vopsesc părul au o creștere cu 14% a ratelor de cancer mamar.

Profesorul Mokbel, care lucreaza la Spitalul Printesa Grace din Marylebone, Londra, recomandă ca femeile să-și vopsească părul nu mai mult de două până la cinci ori pe an.

De asemenea, el recomandă utilizarea cât mai multor produse naturale pentru schimbarea nuanței părului, sugerând henna sau sfeclă roșie, rapoartele Sunday Times.

“Ceea ce am descoperit este faptul că industria recomandă femeilor să își vopsească părul la fiecare patru până la șase săptămâni.

Deși lucrările suplimentare sunt necesare pentru a confirma rezultatele noastre, concluziile noastre sugerează că expunerea la coloranți pentru păr poate contribui la riscul de cancer mamar.”, a spus profesorul Mokbel.

Sanna Heikkinen de la Registrul Cancerului Finlandez a declarat că cercetarea finlandeză separată a găsit o legătură între femeile care utilizează coloranți pentru păr și probabilitatea de a dezvolta cancer de sân.

„Am observat o asociere statistică între utilizarea colorantului de păr și riscul de cancer de sân în studiul nostru.”, a spus ea.

Dar, ca și Mokbel, Heikkinen a subliniat că oamenii de știință nu sunt siguri de o relație cauză-efect.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top