Connect with us

Revistateo.ro

Măști cu argilă pentru tenul gras

Cosmetica

Măști cu argilă pentru tenul gras

Una dintre cele mai mari provocări este să menții strălucirea, tonusul și textura tenului gras. Din fericire, argila este arma perfectă împotriva acestei probleme și te ajută într-un mod eficient. Poți prepara măști cu ingredientele necesare, în funcție de tipul pielii tale și vei obține un ten mai catifelat, hidratat și curat. Iată câteva variante uimitoare!

1. Mască anti îmbătrânire pentru tenul gras. Ai nevoie de argilă, fulgi de ovăz și lapte. În loc de lapte se poate folosi și apă de trandafiri, mai ales în cazul persoanelor cu pielea sensibilă sau cu acnee severă. Macină o lingură de fulgi de ovăz și amestec-o cu 2 linguri de argilă și lapte suficient cât să formezi o pastă consistentă. Aplică masca pe față și gât și las-o să acționeze 20 de minute. Clătește-te apoi cu apă călduță, Utilizează masca de 2 ori pe săptămână și tenul tău va fi hidratat, porii se vor strânge și vei preveni ridurile și liniile fine.

CITEȘTE ȘI: MASCĂ PENTRU TENUL GRAS ȘI COȘURI

2. Mască corectoare. Ai nevoie de argilă, suc de lămâie, un albuș de ou și suc de castravete. Poți folosi de asemenea ceai verde, pentru un efect calmant. Amestecă un albuș de ou cu o linguriță de suc de lămâie, o lingură de suc de castravete și 2 linguri de argilă. Amestecă până ce se formează o pastă și aplic-o pe față și gât. Las-o să acționeze aproximativ 15 minute. Spală-te apoi cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă ușoară, preferabil pe bază de apă.

3. Mască anti acnee. Ai nevoie de argilă, caise și iaurt. Cu ajutorul unei furculițe transformă o caisă în pastăși amestec-o cu o lingură de iaurt. Adaugă o lingură de argilă și amestecă bine. Aplică masca pe față și gât și las-o să acționeze 15 minute. Clătește-te cu apă călduță. Repetă procedura o dată pe săptămână și vei vedea rezultatele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top